Tuomarit auttoivat River Ratsin voittoihin

Sunnuntaina 19.11 oli taas aika pelata spektaakkelimaista hallisarjaa. Jälkipyykki pelien jälkeen on käynyt sen verran kiivaana, että spektaakkelimainen on vähintä miten pelejä voi tällä kertaa kuvailla. Länsirannikon kaikkien aikojen kaunein syksy jatkui voitokkaasti ja voittoputki onkin jo kuuden ottelun mittainen.

Mitä kaikkea päivä piti tällä kertaa sisällään? Ennenaikaisen ottelun keskeytyksen, vakavan syytöksen River Ratsia ja hallisarjan tuomaritoimintaa koskien, koko kauden kuohuttavimman jäähyn sekä Lassen dominoimat jälkipelit Pulinassa. Tätä herkkua raportissa luvassa tällä kertaa.

Lauantaina näytti vielä siltä, että River Rats pelaa ensimmäistä kertaa sitten seuran debyyttikauden kolmella ketjulla, mutta ei nyt sentään. Poissa kokoonpanosta olivat tällä kertaa Tommi Mattsson (tekemässä lapsia) sekä Sami Sjöström ja Sami Wasama, jotka olivat yhdessä alamäkiluistelemassa.

Jerry Tuominen oli hallilla, mutta ei tällä kertaa pelannut. Hän vetosi case Perparim Hetemajhin. River Rats on toki aina hänen sydämessään ensimmäisenä, mutta EpMt heti seuraavana, joten hän ei kyseistä joukkuetta vastaan suostu pelaamaan. Lopulta hän vetäytyi pois myös päivän toisesta pelistä, kun huomasi, että jalkanopeus ei tule kyseisessä ottelussa riittämään.

Päivän ensimmäisestä pelistä puuttui myös Jani Kainulainen, joka ei suostunut pelaamaan työkaveriaan vastaan. Huhujen mukaan maanantaina heillä ei ollut enää mitään puhuttavaa.

 

River Rats huijasi myös aloituksissa (Kuva: Iiro Koskinen)

Niin tosiaan siinä päivän ensimmäisessä pelissä vastassa oli EpMt, eikä suinkaan FBC TSP, kuten seuran SoMe-vastaava oli virheellisesti ehtinyt ilmoittaa. Tarkkana näissä hei! Onkohan joukkueissa edes yhtään samaa pelaajaa? Joku väitti bonganneensa kentällä 7-päivää lehden toimittajan ainakin.

River Rats – EpMt ottelua oli odotettu vähintään yhtä paljon kuin Länsimetron valmistumista. Toki kaikki luulivat tulleensa pelaamaan FBC TSP:tä vastaan, joten ensimmäinen pettymys koettiin heti hallilla. River Ratsin huolellinen valmistautuminen otteluun meni hukkaan ja joukkueesta tulikin kertaheitolla altavastaaja. Vastustajan ylivertaisuutta vain korosti se, että joukkue kuvasi ottelua peräti kahdella (!) kameralla. Tätä ei pomminvarmasti olla vielä koskaan nähty hallisarjassa.

Minkälainen itse ottelusta sitten muodostui? River Rats oli läpi ottelun täysin jyrän alla ja vastustaja vyörytti pelin vaihto toisensa perään River Ratsin päähän. Vastaavanlaisessa pesukoneessa River Rats on viimeksi ollut Kalamiehiä vastaan SB-Areenan hallisarjassa joskus muinoin.

River Rats yritti rimpuilla vastaan ja joutui ainoastaan tyytymään kaaripalloihin ja paniikkipurkuihin. Toisen onni on toisen epäonni, ja peräti 12 kertaa River Ratsin lähettämä paniikkipurkupallo painui ohi EpMt-maalivahdin aina maalin perukoille asti. Tehot 5+2 ottelussa merkkauttanut Janne Kujanpää kyllä väitti kivenkovaa, että kerran hän yritti ihan oikeasti laukoa maalia kohti ja siitä syntyikin sitten joukkueen maali nro 13.

River Ratsille siis uskomaton 13-1 voitto ja kun sählyssä ottelut päättyvät 12 maalin eroon, niin tämänkertainen ottelu päättyi jo 35min kohdilla. Ottelussa oli kuitenkin todella kovasti kuohuttanut tilanne, jonka jälkipyykki jatkui vielä ottelun jälkeenkin. Mitä ihmettä oikein tapahtui?

7-1 tilanteessa (ottelun kulminaatiopiste?) River Ratsin Miro Wasama kamppasi EpMt:n pelaajan ja kommentoi tilannetta seuraavasti: ”En mä sitä tahallaan tehny, mut kyl mä sen tiesin et se siitä kaatuu”. Sen jälkeen välittömästi vastustajalta tuli Miron varpaille sellainen viikateisku, josta Tomi Pekkalakin olisi ylpeä.

EpMt:n mielestä tilanteesta olisi kuulunut ainoastaan River Ratsille jäähy. Molemmat osapuolet saivat kuitenkin tilanteesta kahden minuutin jäähyt ja vastustaja nostikin syytösten keskelle River Ratsin Joni Sjöströmin, joka toimii itsekin tuomarina ja sen takia tutut tuomarit suosivat tässäkin tilanteessa River Ratsia.

Vasta maanantaina puhelimesta tavoitettu Rainmaker Sjöström kommentoi asiaa itse seuraavasti: ”Mähän vaadin tuomaria antamaan EpMt:n pelaajalle punaisen kortin. Olisivat tyytyväisiä että pääsivät näinkin vähällä”.

Vastapuolen leiristä kuultiin ottelun jälkeen, että tuomarilinja oli siis suosinut River Ratsia läpi ottelun, sekä River Rats oli sikamaisesti fuskannut myös aloituksissa. Rainmaker jatkoi vielä asian kommentointia: ”Olin koko viikon flunssassa ja pohdin vielä pelipäivän aamunakin, että tulenko edes hallille. Onneksi kuitenkin tulin, sillä mehän oltais hävitty tää ottelu ilman mua. Ottelun jälkeen oli kuitenkin kaksijakoiset fiilikset. Olin tottakai onnellinen voitosta, mutta samalla harmitti omien ja vastustajankin puolesta, että otteluun ei nyt millään saatu tasavertaisia lähtökohtia puolueellisen tuomarilinjan takia. Sori jätkät”.

Pahoittelut tuskin kuitenkaan tällä kertaa riittävät. Kausi on jo pilalla.

Jos vielä sen verran palataan otteluun, niin River Ratsin maalilla pelasi toista turnausta tällä kaudella Jukka Eronen, jolle kirjattiin lähemmäs 100 torjuntaa tässä pyörityksessä. Hän kirjautti ottelussa myös tehot 0+2, kun torjunnan jälkeinen puolustajan paniikkipurku painui vastustajan maaliin.

Ottelu puhututti paljon myös River Rats-leirissä ottelun jälkeen ja pelaajien suusta kuultiin mm . seuraavanlaista tekstiä:

”Olipas urheilullinen joukkue vastassa. Päästiinkö me ottelussa edes yli puolen kentän?”

”Joukkueessamme pelaa myös toinen tuomari, mutta hänen paikallaoloaan ei ilmeisesti huomattu vastustajan toimesta?”

”Onneksi River Ratsilla on hallisarjassa omat säännöt. Tekee hommasta helpompaa”

”Ollaan nyt kyllä liian lähellä sarjanousua, joten joudutaan se toinen peli näitä vastaan sitten häviämään. Mun taso ei tuu riittämään enää hallisarjan 1.divarissa!”

Verkkotoimitus lähettää vielä erityisterveiset sille vastustajan symppis-pelaajalle, joka jatkoi itkuvirttään vielä hallin parkkipaikallakin: Ei, tasomme ei todellakaan riitä korkeammalla. Siksi pelaamme kanssanne samaa sarjaa. Yritettiin joskus pelata 5.divariakin, mutta lopetettiin sekin kun huomattiin, että taso ei vaan riitä.

 

Ottelu Pontevaa vastaan oli poikkeuksellisen rauhallinen (Kuva: Iiro Koskinen)

Huhhuh, voiko tuollaisen spektaakkelimaisen ottelun jälkeen enää pelata normaaleja runkosarjan pelejä? Noh nyt oli valitettavasti pakko, kun tunnin tauon jälkeen vastaan asteli Ponteva. Scouttaus-ryhmä oli bongannut Pontevan pelanneen päivän ensimmäisen ottelun vain kahdella vaihtopelaajalla, joten takin saattoi avata jo leafin yläparvella.

Tästä ottelusta ei sitten jäänytkään juuri mitään ihmeempää mieleen. River Rats pelasi ylivoimaisesti kauden huonoimman pelinsä. Hyvä joukkue kuulemma voittaa huonollakin pelillä ja niin kävi tälläkin kertaa.

River Rats napsi ottelusta 5-4 voiton ja tehomiehenä hääri jälleen Janne Kujanpää, joka takoi päivän toiseen peliin tehot 3+1. Koko päivän saldo 8+3 on jälleen uusi Maailmanennätys – kaikki lajit ja sarjatasot mukaan lukien.

Kuusi ottelua ja kuusi voittoa – siinä River Ratsin alkukausi. Koko Länsirannikolla on enää kaksi joukkuetta, jotka ovat pelanneet tämän syksyn puhtaalla pelillä. River Rats hallisarjassa ja vanha kiistakumppani Ruoska4 5.divarissa ovat olleet voittamattomia. Kohtaavatko nämä kaksi toisensa seurajoukkueiden Champions Cupissa joulutauolla? Tämä olkoon haaste Paimiolaisille.

Seuraavat hallisarjapelit ovat lauantaina 9.12. Tällaisen mediamylläkän jälkeen luulisi löytyvän kauden ennätysyleisökin paikalle katsomaan Länsirannikon ylivoimaisesti kiinnostavinta joukkuetta. Sitä ennen joukkue matkustaa kuitenkin Poriin tutustumaan paikalliseen yöelämään. Kapellimestarina toimii itseoikeutetusti Lasse Heininen, joka huhujen mukaan jäi sunnuntain pelien jälkeen Pulinaan muun joukkueen jo lähdettyä. Havaintoja Lassesta voi ilmoittaa suoraan Simolle.

 

Miron jalka ennen viikateiskua.

Miron jalka viikateiskun jälkeen.