Sport Gardenilta 4 pistettä

5.divisioona jatkui lauantaina 26.11. Sport Gardenilla, josta River Ratsille jäi taskuun nihkeiden esitysten jälkeen täydet 4 pistettä. Päivän ehdoton valopilkku oli River Ratsin yhteistyöseura FBT Blue Flamesin vierailu toisessa ottelussa, josta ei tunnelmaa puuttunut. Unohtumattomia elämyksiä tarjosi myös tällä kertaa kenttäpelaajana esiintyneen Tommi Mattssonin rangaistuslaukaus.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Musketeers2. Peli oli erittäin tasaista vääntöä, ja ensimmäistä maalia saatiinkin odottaa toiseen erään asti. Jani Kainulainen teki 1-0 -johtomaalin ajassa 27:30 Mikko Merrannin syötöstä. Kumpikin joukkue maalasi vielä kerran, joten kolmanteen erään lähdettiin River Ratsin 2-1 -johdosta.

Kolmannessa erässä Jani ”pelaajakortissa on liian vaikeita kysymyksiä” Kainulainen viimeisteli Marko Kujanpään syötöstä River Ratsin 3-2 -johtoon ajassa 39:35, josta Musketeers ei enää toipunut. Joni Sjöström teki Ratsille vielä 4-2 -maalin Marko Kujanpään kaaripallosyötöstä (pelikirja opittu Musketeersilta, kiitos!). Ottelun rottahahmo oli Mikko Merranti, jonka torjunnat auttoivat joukkueen voittoon. Tämän jälkeen olikin kaksi tuntia aikaa ladata akkuja ennakolta helppoon Campus-peliin.

River Rats aloitti ottelun AFC Campuksen vitosjoukkuetta vastaan erittäin nihkeästi. Kun Rats-pelaajien jalat eivät liikkuneet toivotulla tavalla, eikä viisikkopelistä ollut mitään tietoa, niin Campus rankaisi vähistä paikoistaan: peli oli 0-2, ennen kuin Rats heräsi. Marko ”muualla ei ollut tilaa” Kujanpää laukoi pallon yläkulmaan Jaakko Satopään syötöstä, ja aivan erän lopussa Jerry Tuominen tasoitti ottelun 2-2:een siirretyn rangaistuksen aikana. Toiseen erään lähdettiin siis hieman erilaisista asetelmista, mihin otteluun valmistauduttaessa oli ajateltu.

Pikkuhiljaa River Rats sai enemmän otetta pelistä fanikatsomon rajun kannustuksen myötä. Maalinteko oli kuitenkin erittäin vaikeaa Campuksen neljän miehen ja yhden keltaliivisen persoonan puolustussumpun myötä, eikä Rats saanut peliin tarvittavaa vauhtia missään vaiheessa. Rats onnistui erän aikana maalinteossa kolmesti, joten tilanne kolmanteen erään lähdettäessä oli 5-2.

Erä alkoi siitä mihin toinen erä jäi: 5-2 maalin tehnyt Jani Kainulainen maalasi jälleen ajassa 30:47. Yksi erän jännittävimmistä hetkistä oli ajassa 36:05, jolloin River Ratsille tuomittiin rangaistuslaukaus. Sitä asettui ampumaan Länsirannikolla laajalti mainetta niittänyt, yleensä maalivahtina pelaava Tommi Mattsson. Tommin veivaus ei kuitenkaan tällä kertaa tuottanut maalia, liekö fanikatsomon luoma paine ollut liian kova. Rats pääsi kuitenkin pelaamaan sitä kuuluisaa ylivoimapeliänsä, ja ajassa 36:43 Jani Kainulainen viimeisteli hattutemppunsa Simo Pilpolan syötöstä. Joni Sjöström halusi kuitenkin laittaa vielä paremmaksi: ensin Joni maalasi ajassa 42:27 8-3:een Simo ”0+8” Pilpolan syötöstä, ja siitä 8 sekuntia myöhemmin 9-3:een Sami Juvalan syötöstä. Tässä vaiheessa Joni malttoi tulla välillä vaihtoonkin, kunnes ajassa 44:45 River Rats sai jo toisen rangaistuslaukauksen ottelussa. ”Sateentekijä” jälleen kehiin, ja maalivahti kahville. River Rats -historian nopein hattutemppu 5.divarissa oli valmis, tähän kului aikaa siis ainoastaan 2min 18s.

Jani Kainulainen

Jani Kainulainen saalisti huikeat pisteet, 5+3

Päivän plussat: 4 pistettä, loukkaantuneiden paluu kokoonpanoon, fanikatsomo
Päivän miinukset: pelinopeus, vastustajien ”epäsalibandy”, pullasorsa

River Rats – Musketeers2 4-2

maalit

syötöt

pisteet

jäähyt

Jani Kainulainen

2

1

3

Marko Kujanpää

0

2

2

Joni Sjöström

1

0

1

Jerry Tuominen

1

0

1

Mikko Merranti

0

1

1

Sami Sjöström

0

0

0

Miro Wasama

0

0

0

Sami Juvala

0

0

0

Timo Leiniö

0

0

0

Jari Anttila

0

0

0

Simo Pilpola

0

0

0

Sami Wasama

0

0

0

Jaakko Satopää

0

0

0

River Rats – AFC Campus5 10-3

maalit

syötöt

pisteet

jäähyt

Jani Kainulainen

3

2

5

Joni Sjöström

3

2

5

Sami Sjöström

1

1

2

Sami Juvala

1

1

2

Simo Pilpola

0

2

2

Marko Kujanpää

1

0

1

Jerry Tuominen

1

0

1

2

Jaakko Satopää

0

1

1

Mikko Merranti

0

0

0

Timo Leiniö

0

0

0

Jari Anttila

0

0

0

Sami Wasama

0

0

0

Tommi Mattsson

0

0

0

 

td valign=”bottom” nowrap=”nowrap” width=”64″

/tdtd valign=”bottom” nowrap=”nowrap” width=”64″Jari Anttila