Maagiset esitykset hallisarjassa

Pitkän tauon jälkeen River Ratsin kausi jatkui hallisarjassa lauantaina 10.12. Edellisessä hallisarjaturnauksessa Ratsin pelit siirrettiin myöhempään ajankohtaan 5.divaripelien tieltä. Ratsin kokoonpanossa oli päivän molemmissa otteluissa maalivahdin lisäksi 10 kenttäpelaajaa.

 

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui viime kaudeltakin tuttu Hooligans. Viime kaudella Hooligans voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset. Voittolukemiksi kirjattiin tuolloin 3-1 ja 5-4. Jo pelkästään näiden tulosten perusteella Hooligans lähti otteluun pienoisena ennakkosuosikkina.

 

Mutta mitä itse ottelussa sitten tapahtui? Jotain aivan käsittämätöntä! River Ratsin peli kulki kerrassaan loistavasti. Voisi kai sanoa, että parasta peliä tällä kaudella. Peli oli ajoittain jopa kauniimpaa, kuin mitä se on koskaan ollut allekirjoittaneen salibandyunissa. Rats takoi maaleja kovaan tahtiin ja vastustajan oli ainoastaan tyytyminen katsojan rooliin. Jopa aina rauhallinen Juho Sipilä näytti olevan katsomossa ihmeissään.

 

Jo ensimmäiset vaihdot näyttivät mitä tuleman pitää. Ottelua oli pelattu vain reilut pari minuuttia, kun Rats johti ottelua jo 2-0 Jani Kainulaisen maaleilla. Ja sitten niitä maaleja alkoikin syntyä tasaiseen tahtiin läpi erän. Ja Ratsin maalilla Mikko Merranti sai olla kohtalaisen rauhassa koko ottelun ajan. Rats takoi taululle ensimmäiseen erään tyrmäävät 9-0 lukemat! Ja niistä kaksi viimeistä taisivat tulla erän viimeisten 10 sekunnin aikana…Olipahan huikea erä Ratsilta.

 

Viime kaudella mentiin vielä Hooligansin komennossa. (Kuva: Mikko Merranti)

Toisessa erässä tahti jatkui lähes samanlaisena. Toinen erä oli puolessa välissä, kun taululle ilmestyivät 12-0 lukemat. Tämä riitti tuomareille ja homma pistettiin pakettiin. Oliko se sitten oikea tuomio keskeyttää peli? Siihen allekirjoittanut odottaa vastauksia järjestäjän toimesta.

 

Joka tapauksessa aivan huikea ottelu Ratsilta. Liikaa tätä suoritusta ei voi hehkuttaa. Mainittakoon sitten muutama merkkipaalu ottelusta. Jani Kainulainen, Janne Kujanpää ja Joni Sjöström tekivät ottelussa yhteensä 19 tehopistettä! Ja onnittelut Mikko Merrannille nollapelistä!

 

Ja menipä ottelussa myös seurahistorian hallisarjaennätyksiä uusiksi. Yhden ottelun piste-ennätys rikkoontui Joni Sjöströmin toimesta tehoilla 3+5. Ja samalla meni rikki myös yhden ottelun syöttöennätys.

 

Joku voisi kuvitella jotain muuta, mutta 12-0 voiton jälkeen voi olla yllättävänkin vaikeaa keskittyä päivän seuraavaan otteluun. Ajatukset saattavat harhailla vielä kaikessa epäolennaisessa ja joku saattaa vielä laskeskella omia tehopisteitään (!?). Siinä oli Ratsille tarpeeksi haastetta päivän toiseen otteluun.

 

Miro Wasama ampui kaksi maalia Club Lättyä vastaan. (Kuva: Mikko Merranti)

Toisessa ottelussa vastaan asteli ennalta täysin tuntematon Club Lätty. Joukkueesta tiedettiin ainoastaan se, että alkukaudelta ei ollut kauhean montaa pistettä tarttunut mukaan. Mitä pidemmälle ottelu eteni, niin sitä enemmän hämmästytti, että miten Club Lätty voi olla niin alhaalla sarjataulukossa. Joukkueessa oli taitoa, nuoruutta ja nopeutta. Eli oikeastaan Ratsin vastakohta??

 

Allekirjoittanut meni tässä ottelussa sen verran tunteet pelissä, että ottelusta ei kauheasti jäänyt muistikuvia. Mutta ainakin Rats meni erätauolle 1-0 johdossa Sami Wasaman maalilla. Ja heti toisen erän alkuun vastustaja iski kaksi nopeaa maalia. Club Lätty rakenteli myös useita muita hyviä tilanteita, mutta laukausten tiellä oli upean pelin pelannut maalivahti Mikko Merranti. Joitakin avopaikkoja vastustaja onnistui myös ampumaan päätyverkkoon.

 

River Rats onnistui kuitenkin kääntämään ottelun. 2-2 tasoituksesta vastasi puolustaja Miro Wasama, joka näyttää olevan joukkueen todellinen ylivoimapelote. Tämän jälkeen Joni Sjöström vei joukkueensa johtoon Jani Kainulaisen hienosta jättösyötöstä. Ja viimeisen niitin ottelulle laittoi Miro Wasama illan toisellaan. Nuorempi Wasama sai syötön Joni Sjöströmiltä ja yhtäkkiä hän olikin nokikkain maalivahdin kanssa. Kylmän viileä siirto rystylle ja pallo maaliin = 4-2. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

 

Huikea päivä ja neljä pistettä. Kiitos River Rats! Näitä lisää. Kahden voiton jälkeen ilta jatkui Simon luona, mutta jätettäköön niiden raportointi myöhempään ajankohtaan. Seuraavaksi Ratsin matka jatkuu piknik-risteilylle, josta haetaan uusia ulottuvuuksia joukkueen pelikirjaan. Voittoihin ei saa tyytyä vaan pelikirjaa pitää kehittää koko ajan. Tulevana sunnuntaina pelikirjoista otettaan tosissaan mittaa kun 5.divarissa vastaan astelee KY-Sport.

 

Seurajohto onnittelee myös Janne Kujanpäätä leaf-hallisarjassa tehdyistä 7+2 tehoista yhdessä ottelussa!

 

Jerry Tuominen (23) hakee hallisarjan jäähykuninkuutta. (Kuva: Mikko Merranti)

River Rats – Hooligans 12-0

maalit

syötöt

pisteet

jäähyt

Joni Sjöström

3

5

8

Janne Kujanpää

4

2

6

Jani Kainulainen

4

1

5

Timo Leiniö

0

2

2

Miro Wasama

1

0

1

Simo Pilpola

0

1

1

2

Sami Juvala

0

1

1

Sami Sjöström

0

0

0

Mikko Merranti

0

0

0

Marko Kujanpää

0

0

0

Sami Wasama

0

0

0

River Rats – Club Lätty 4-2

maalit

syötöt

pisteet

jäähyt

Miro Wasama

2

0

2

Joni Sjöström

1

1

2

Sami Wasama

1

0

1

Janne Kujanpää

0

1

1

Jani Kainulainen

0

1

1

Timo Leiniö

0

1

1

Sami Juvala

0

0

0

Sami Sjöström

0

0

0

Mikko Merranti

0

0

0

Marko Kujanpää

0

0

0

Jerry Tuominen

0

0

0

2