Tärkeät neljä pistettä

5.divarissa pelattiin tämän vuoden viimeiset pelit sunnuntaina 18.12.2011. Vuoden viimeinen turnaus tarjosi huippukamppailun, kun sarjakakkonen KY-Sport ja sarjakolmonen River Rats kohtasivat Leaf-areenan sunnuntai-illassa. Päivän toisessa ottelussa Rats kohtasi HIF:n.

 

River Ratsilla oli täysmiehitys paikalla, kun joukkue kohtasi kauden tähän asti tärkeimmässä ottelussa KY-Sportin. Ottelu oli läpi kolme erää todella tasainen ja ottelu sai huikean päätöksen vasta ottelun viimeisellä minuutilla.

 

Ottelun avausmaalista vastasi River Ratsin Jerry Tuominen. Kova treenaaminen näkyi Tuomisen otteissa läpi ottelun ja kylmänviileästi hän myös viimeisteli ottelun avausmaalin puolittaisesta läpiajosta. Syöttöpisteen maaliin merkkautti Jaakko Satopää.

 

Muutamaa minuuttia myöhemmin seuraavat osumat iski KY-Sport. Tasoitusosuma nähtiin ajassa 10.36 ja KY-Sportin johtomaali jo ajassa 12.44.

 

Erän viimeisellä minuutilla oli vuorossa ottelun neljäs maali. Maalista vastasi River Rats ja maali sai alkunsa hyökkäyspään kulmavaparista. Sami Sjöström laittoi pallon liikkeelle ja Joni Sjöström ampui kiertorannarilla tasoitusmaalin, kun erää oli jäljellä vain 22 sekuntia.

 

Ottelun toinen erä tarjosi ainoastaan yhden maalin ja siitä vastasi River Rats. Illan toisen osumansa viimeisteli Jerry Tuominen ja River Rats siirtyi ottelussa 3-2 johtoon. Maaliin syötön tarjoili Timo Leiniö.

 

Myös ottelun kolmas erä oli todella tasainen. KY-Sport tuli ottelussa tasoihin kun kolmatta erää oli pelattu reilut neljä minuuttia. Kolmanteen erään mahtui vielä KY-Sport yksi ylärimalaukaus ja River Ratsin kaksi tolppalaukausta.

 

Huippukamppailu sai myös huikean päätöksen ja se nähtiin vasta ottelun viimeisellä minuutilla. Joni Sjöström sai yhdellä kädellä kurkotettua pallon vastustajan maalin takana ohi puolustajan Marko Kujanpäälle. Kujanpää löysi syötöllään maalin edestä Sami Juvalan ja Juvala laukoi suoraan syötöstä pallon vastustamattomasti maaliin. Maalin syntyaika oli 44.42.

 

KY-Sport otti vielä aikalisän ja painoi hurjasti ottelun viimeiset sekunnit. River Rats onnistui kuitenkin toimittamaan purkupallon vastustajan päätyyn ja ottelu oli sitä myöten taputeltu. River Rats nappasi ottelusta kaksi pistettä 4-3 voitolla. Erityismaininnan ottelusta ansaitsee Ratsin puolustaja Miro Wasama, joka blokkasi valtavan määrän laukauksia ja näytti muutenkin ehtivän joka paikkaan ensimmäisenä.

 

River Rats puolusti hyvin koko viisikon voimin. (Kuva: Mikko Merranti)

Illan toisessa ottelussa vastaan asteli turnauksen vastuujoukkue HIF. HIF:llä ei ollut kuin kolme vaihtopelaajaa ottelussa, mutta mitään helppoja pisteitä Rats ei ottelusta odottanut. Pelin avaaminen näytti olevan molemmille joukkueille ottelussa yllättävänkin vaikeaa. Ratsilla ainakaan hyökkääjät eivät tulleet tarpeeksi auttamaan omia puolustajiaan pelin avaamisessa.

 

Myös päivän toinen ottelu oli tasainen ja yhden maaliin eroon tämäkin ottelu lopulta päättyi. Jani Kainulainen iski 3+1 tehot ja maalivahti Mikko Merranti otti useita tärkeitä torjuntoja matkalla voittoon.

 

Ehkä ottelun kaunein osuma nähtiin ylivoimalla, kun River Rats malttoi rauhassa liikuttaa palloa ja lopulta Jani Kainulainen sai kunnian viimeistellä yv-osuman. Myös Timo Leiniön yllättävä, mutta samalla millintarkka laukaus alanurkkaan pienellä pompulla ansaitsee maininnan.

 

Lopulta Rats korjasi ottelusta voiton 5-4 lukemilla. Ottelun loppuhetket tarjosivat jännitystä, kun HIF sai hakea tasoitusosumaa ylivoimalla. Rats kuitenkin kesti loppuhetket Mikko Merrannin johdolla ja otti tärkeät kaksi pistettä.

 

Kaunis ylivoimamaali on juuri syntynyt, joten kädet voi nostaa kohti kattoa! (Kuva: Mikko Merranti)

River Rats nappasi siis neljä pistettä tästä turnauksesta ja kohenteli asemiaan sarjataulukossa. Näiden voittojen myötä joukkue voi lähteä hyvillä mielin joulutauolle. Syyskauden voi todeta olleen onnistunut 5.divarissa. Katsotaan josko sivuille ilmestyisi joulutauon aikana yhteenveto koko syyskaudesta.

River Rats – KY-Sport 4-3

maalit

syötöt

pisteet

jäähyt

Jerry Tuominen

2

0

2

Joni Sjöström

1

0

1

Sami Juvala

1

0

1

Sami Sjöström

0

1

1

Marko Kujanpää

0

1

1

Jaakko Satopää

0

1

1

Timo Leiniö

0

1

1

Jani Kainulainen

0

0

0

Simo Pilpola

0

0

0

Mikko Merranti

0

0

0

Jari Anttila

0

0

0

Sami Wasama

0

0

0

Miro Wasama

0

0

0

Tommi Mattsson

0

0

0

HIF – River Rats 4-5

maalit

syötöt

pisteet

jäähyt

Jani Kainulainen

3

1

4

Sami Juvala

1

1

2

Timo Leiniö

1

1

2

Jerry Tuominen

0

1

1

Joni Sjöström

0

1

1

Sami Sjöström

0

0

0

Marko Kujanpää

0

0

0

Jaakko Satopää

0

0

0

Simo Pilpola

0

0

0

Mikko Merranti

0

0

0

Jari Anttila

0

0

0

Sami Wasama

0

0

0

2

Miro Wasama

0

0

0

Tommi Mattsson

0

0

0