Taistelu kärkisijoista päättyi pistejakoon

Vuoden 2014 ensimmäiset pelit pelattiin kylmänä sunnuntaiaamuna 12.1.2014 Leaf-Areenalla. Parin pelin voitottomassa putkessa River Rats lähti haastamaan kovassa voittoputkessa ollutta Ruoskan nelosjoukkuetta. Ennen ottelua Ruoska löytyi sarjataulukon sijalta kaksi ja River Rats sijalta neljä, joten ottelun tärkeyttä ei voinut liikaa korostaa.

 

Joukkueet kohtasivat toisensa myös syksyllä kauden avauksessa. Tuolloin kahdeksalla kenttäpelaajalla liikenteessä ollut River Rats poimi niukan 5-4 voiton. Tällä kertaa Rats oli saanut jalkeille maalivahti Matti Ketolan lisäksi peräti 11 kenttäpelaajaa. Ruoskalla näytti rosterissa taas olevan laajuutta ja ensimmäiset maalivahtien psyykkaukset käytiin jo ennen peliä.

 

Ottelun avauserää hallitsi Ruoska. River Ratsilla oli vaikeuksia saada palloa kunnolla kontrolliin ja vastaavasti Ruoska sai painettua pelin Ratsin päätyyn. Paineesta huolimatta kunnon tekopaikoille oli Ruoskallakin vaikeuksia päästä.

Maalinteon ottelussa aloitti River Rats ja Sami Wasama. Kuluvalla viikolla 72 yllätyslahjaa itselleen kaapannut Miro Wasama käynnisti vastahyökkäyksen laitaa pitkin syötöllään, joka tavoitti isoveljensä. Sami Wasama ampui rannarilla pallon ylänurkkaan ja ottelun avausmaali oli syntynyt.

 

Tunnetuimmat Liedossa asuvat salibandynpelaajat? (Arkistokuva)

Tunnetuimmat Liedossa asuvat salibandynpelaajat? (Arkistokuva)

Seuraava maali ottelussa nähtiin vasta toisessa erässä ja sekin syntyi vastahyökkäyksestä. Sami Juvala tarjoili ja Timo Leiniö nousi kuin varkain nokikkain Ruoskan maalivahdin kanssa. Tarkka veto takaylänurkkaan siirsi Ratsin jo 2-0 johtoon.

Sen jälkeen olikin Ruoskan vuoro iskeä ottelussa maaleja. Vaikeaselkoisen pöytäkirjan katselun jälkeen on heitettävä ulkomuistista, että Ruoska maalasi toisessa erässä yhteensä kolme osumaa. Yksi kolmesta osumasta jäi kyllä varmasti erityisesti nakertamaan ”rottalaumaa”. Vastustajalla oli kulmavapari ja suurin osa Ruoskan pelaajista lähti vaihtamaan. Silti kahdella pelaajalla viittä River Ratsin pelaajaa vastaan tilanne päättyi maaliin. Takatolpalta tyhjiin aiheutti hämmästyneitä katseita Ratsin leirissä.

 

Kolmanteen erään lähdettiin Ruoskan 3-2 johdossa ja kaikki pelissä oli vielä auki. Reilut viisi minuuttia ennen loppusummeria nähtiin 3-3 tasoitusmaali. Hyvän painostuksen jo edellisissä vaihdoissa aikaiseksi saanut River Rats sai vihdoin palkinnon kovasta työstään. Tämän 5.divarikauden kuin Dragan Umicevic pelannut Jerry Tuominen napsi itselleen syöttöpisteen, kun Sami Juvalan vahva maalille nousu palkittiin maalin arvoisesti.

 

Molemmilla joukkueilla oli ottelussa tolppavetoja ja hyviä tekopaikkoja muutenkin. Ruoska hallitsi ehkä kahta ensimmäistä erää ja River Rats puolestaan kolmatta erää. Lopputulokseksi kirjattiin 3-3 tasapeli ja molempien joukkueiden plakkariin se yksikin tärkeä piste. Taistelu sijoista 2-5 käy edelleen todella kiivaana.

 

River Ratsin seuraava 5.divaripeli on vuorossa vasta 1.helmikuuta. Sitä ennen kuitenkin pelataan hallisarjaa, jota on vuorossa jo ensi lauantaina kahden ottelun verran.

Heti nousujuhlien jälkeen Simo siirtyy älypuhelimen käyttöön. (Arkistokuva)

Heti nousujuhlien jälkeen Simo siirtyy älypuhelimen käyttöön. (Arkistokuva)