Kausi alkoi tappiolla

Pitkä odotus päättyi kun 5.divisioonan lohko nro 20 salibandykausi 2014-2015 vihdoin avattiin 5.10 Naantalissa. Joukkueilla oli ohjelmassa vain yhdet ottelut ja River Rats kohtasi viime vuotiseen tapaan kauden avauspelissä Paimion Ruoskan nelosjoukkueen.

Pariin edelliseen kauteen River Rats lähti pelaamatta ainuttakaan harjoitusottelua. Tänä syksynä jokirotat kuitenkin pelasivat pari harkkapeliä, sekä niiden lisäksi joka keskiviikko on tullut melko säännöllisesti pataan Phantomsilta yhteisellä treenivuorolla. Eli pelituntuman piti olla selkeästi parempi pariin aiempaan vuoteen verrattuna.

River Rats sai jalkeille 11 kenttäpelaajaa maalivahdin lisäksi. Maalissa Ricky Wiklund teki virallisen debyyttinsä Länsirannikon kauneimmassa seurassa, kun taas Suntion Villen ja Koivulan Miikan debyytit antavat vielä odottaa itseään. Ruoskalla oli asettaa otteluun kymmenen kenttäpelaajaa maalivahtinsa lisäksi.

Ottelusta ei muodostunut mitään ikimuistosta salibandyottelua. Suurin syy siihen lienee Naantalin Maijamäen parkettilattia, jolla tuskin kenenkään mielestä kuuluisi pelata salibandyä. Viisi metriä lyhyempi ja metrin verran kapempi kaukalo Turun kenttiin verrattuna, yhdistettynä karmeaan pelialustaan tuo väkisinkin mieleen kouluvuorojen sählyt. Ottelussa ei siis pystynyt esittämään mitään jäätäviä hienouksia ja Ruoska taisi sisäistää sen huomattavasti paremmin.

Pelialusta ei saanut kiitosta pelaajilta. (Kuva: Janne Kujanpää)

Pelialusta ei saanut kiitosta pelaajilta. (Kuva: Janne Kujanpää)

Ruoska raapi ottelusta täyden pistepotin 4-2 voitolla ja vieläpä täysin ansaitusti. River Rats jätti itsestään todella vaisun kuvan. Oikeastaan vasta ottelun kolmannessa erässä River Rats sai konettaan käyntiin, kun kaksi ensimmäistä erää näytti lähinnä nussimiselta löysän munan kanssa. Päätöserässä River Rats alkoi voittaa ensimmäistä kertaa kaksinkamppailuita ja hommassa oli vihdoin vähän tekemisen meininkiä.

Ruoska sai ottelussa vaarallisia vastahyökkäyksiä, joista taisi pari maaliakin tulla. Ja pari muuta osumaa iskettiin lähietäisyydeltä River Rats-viisikon oltua auttamatta myöhässä tilanteista. River Ratsin maalit ottelussa iskivät Sami Sjöström todellisella tahtomaalilla, sekä Miro Wasama ylivoimamaalillaan. Kahden erän hengettömällä esityksellä ei tällä kertaa enempää ansainnutkaan. Molempien joukkueiden maalivahdit saavat ottelusta puhtaat paperit.

Parempi voitti ja thats it. Pisteet matkasivat ansaitusti Paimioon. Pelin jälkeen Paimiolaisten voitonhuuma haihtui kuitenkin nopeasti ja päällimmäisenä tunteena Ruoskallakin oli valtaisa pettymys, kun joku muistutti pelin jälkeen sen kylmän tosiasian, että tällä kaudella ei sarjassa pääse pelaamaan HC HTV:tä vastaan. River Rats ja Ruoska sen sijaan kohtaavat tällä kaudella vielä kahdesti.

River Ratsin pelit jatkuvat heti ensi lauantaina, kun vuorossa on hallisarjakauden avaus Leafillä. Sinne varmaan päällimmäisenä mielessä on lähteä hakemaan kaivattuja onnistumisia kieltämättä vaikeasti alkaneeseen syksyyn. 5.divari jatkuu kahden viikon kuluttua otteluilla FBT Marlinsia ja KY-Sportia vastaan.

Naantalissa pelataan seuraavan kerran Helmikuussa. (Kuva: Janne Kujanpää)

Naantalissa pelataan seuraavan kerran Helmikuussa. (Kuva: Janne Kujanpää)