Vaihtamalla paranee

Elokuussa startannut treenikausi oli syyskuun ajan telakalla, mutta lokakuun alkaessa River Rats palasi innokkaana Lyseon parketille valmistautumaan uuden kauden ja uuden sarjatason tuomiin uudenlaisiin haasteisiin. Treeneissä on ollut ainakin kolme (3) joukkueen omaa pelaajaa, ja jos ne on yleensäkään saatu pidettyä niin viimeiset pelaajat ovat löytyneet 2h ennen harjoitusten alkua. Mutta onneksi pelaajat ovat muistaneet levätä ennen rankan kauden alkua

Jerry ja Miro valmistautuvat kauteen

Jerry ja Miro valmistautuvat kauteen

Näistä lähtökohdista oli hyvä aloittaa Hallisarjan 2. divisioona. Treeniaktiviivisuus ja pelaajarosterin koko näkyi ensimmäisessä ottelussa. Kun yleensä alkukaudesta pelaajia on yllin kyllin, Musketeersia vastaan pelattuun avausotteluun Rats lähti yhden vaihtomiehen turvin. Vastustaja sen sijaan oli varautunut selvää ennakkosuosikkia vastaan hommaamalla peliin kolme kentällistä pelaajia sekä apuvalmentajat kansioineen ja fläppitauluineen.

Ratsien kokoonpanossa pelasivat Tommi Mattsson maalilla, Miro Wasama ja Sami Juvala pakkeina sekä Sami Wasama, Simo Pilpola, Jani Kainulainen ja Iiro Koskinen hyökkäyksessä.

Peli alkoi tasaisesti, mutta jo muutaman minuutin pallottelun jälkeen joukkueen tuorein hankinta Iiro Koskinen ohjasi maalin eteen heitetyn pallon ohi maalivahdin, ja näin peli oli 1-0. Aihetta juhlaan ei valitettavasti ollut, sillä kyseessä sattui olemaan oma maali. Tämän jälkeen joukkue kasasi itsetuntonsa takaisin ja pienen maalinedustahässäkän jälkeen Kake aloitti maaliputkensa tasoittamalla pelin.

Erän loppupuolella peli oli 3-1 Musketeersille, mutta kun toista erää oli pelattu 10 min oli tilanne kääntynyt ja Ratsit siirtyneet 3-4 johtoasemaan. Kake teki puhtaan hattutempun ja yksi maaleista syntyi heti jäähyn jälkeen tehdyllä vanhanaikaisella. Tilanne näytti hyvältä ja vastustajat hermoilivat ja rikkoivat. Altavastaajan asema olisi kuitenkin sopinut Ratsille selkeästi paremmin, sillä vastustajan 33 min kohdalla saadun kakkosen aikana he tekivät kaksi alivoimamaalia lisää, ja pelin lopulla sinetöivät vielä loppunumeroiksi 7-4. Juuri loppuvihellyksen kohdalla Sami Juvala päätti vielä kirjauttaa itsensä pöytäkirjaan, ja pikku mailankalistelun jälkeen otti vastustajan kanssa yhdessä punaiset kortit ja näin ollen seuraava peli taitaa jäädä väliin.

Pelistä jäi siis Ratsille käteen Kaken 4 maalia, Miron kaksi vetoa joista molemmat kypärään, Iiron oma maali sekä Musketeersin 3 alivoimamaalia. Vastustaja oli melko heikko, ja etenkin puolustus haparoi paljon. Kaksi vaihtomiestä enemmän ja peli olisi ollut aivan toisenlainen.

Seuraava ottelu pelataan 6. marraskuuta FBC Turku 4:ää vastaan. Silloin toivottavasti pelaajia löytyy enemmän kuin kauden avauksessa.

 

https://www.youtube.com/watch?v=W2Sz_fTfr1E