Let’s make River Rats great again

Uusi kausi, uudet kujeet ja uusi teema. Viime kauteen lähdettiin teemalla ”Sä voit olla vähän jopa hullu pallon kanssa, mutta älä saatana leiki voitolla” ja lopputulema oli vähintäänkin voitoilla leikitty. Tähän kauteen lähdetäänkin seuran suurimman idolin Donald Trumpin innoittamana ”Lets make River Rats great again”.

Hyvin lyseolla läpi tämänkin syksyn treenannut River Rats lähti uuteen kauteen ennätyssuurella kokoonpanolla. JUHOSIPILÄ on edelleen lastenhoitovuorossa, mutta päävastuun maalilla kantaa Fernando Alonsoa koko sydämestään fanittava Mattssonin Tommi ja kenttäpelaajia on tämän kauden rosterissa ennätykselliset 14 kappaletta.

Poissa kauden ensimmäisestä turnauksesta olivat Marko Kujanpää (akvarellikurssi), Sami Sjöström (hallin pihalla vahtimassa autoaan), Tommi Mattsson (popcornien teko), sekä Heikki Järvinen joka oli laivalla ostamassa lisää meriaiheisia tauluja asuntoonsa.

Päivän ensimmäisessä ja koko kauden ensimmäisessä ottelussa vastaan asettui Reilukerho. Joku ikuisuuden joukkueessa pelannut muisti, että kyseiselle joukkueelle River Rats  oli joskus muinoin hävinnyt SB-Areenan hallisarjassa.

Joukkueesta ei kuitenkaan ollut erityisempää jäänyt mieleen, mutta tästä kohtaamisesta esille nousi erityisesti Reilukerhon numerolla 2 pelannut herrasmies, joka pelasi läpi ottelun esimerkillisesti, ottaen pallon pois puhtaasti vaihto toisensa perään. Seuratkaamme kaikki hänen esimerkkiään ja lopetetaan se jatkuva itku mailaan lyönneistä.

Itse ottelu meni läpi 40min River Ratsin komennossa ja voittajasta ei juuri ollut epäselvyyttä. Maalivahtina debytoi kenttäpelaajana mainetta tehnyt Jukka Eronen, joka pelasi suorastaan häikäisevät ottelut. Kaksi ottelua ja vain kolme päästettyä maalia puhukoon puolestaan. Joukkueessa debytoi myös laitahyökkääjänä viilettänyt Joni Latokylä, joka onnistui myös maalinteossa ennen kuin loukkasi takareitensä.

4-2 River Ratsin voittoon päättyneessä ottelussa maalinteossa onnistuivat myös Iiro Koskinen kaksi kertaa, sekä usein kauppatorilla roskastava Joni Sjöström kertaalleen. Erityishuomiona neljän sekunnin sisään syntyneet kaksi River Ratsin maalia. Hyvä esitys ja kauden avausvoitto täysin ansaitusti lukemin 4-2.

Länsirannikon kauneimmat (Kuva: Iiro Koskinen)

Päivän toisessa ottelussa vastaan asettui FBC Turku3, jolle oltiin taannoin hävitty harjoituspeli 4-3 lukemin. Miro.W ja Joni.S olivat vielä pari päivää etukäteen tutustuneet vastustajan pelikirjaan lähietäisyydeltä, joten vastustaja yllätti yhtä paljon kuin Hasse laivalla.

Toiseen peliin mukaan tulivat aamupelin lehtien haravoinnin takia missanneet Janne Kujanpää ja Olli Hyrsky, joista jälkimmäinen teki myös River Rats debyyttinsä. Hyrsky pääsi heti myös näkyvästi esille 0+2 tehoillaan ja paikka fanien sydämissä oli taattu.

Revanssi FBC Turkua vastaan päättyi River Ratsin 4-1 voittoon ja tästäkin ottelusta voi huoletta heittää MVP-palkinnon Erosen Jukalle joka torjui varmasti vastustajan vähäiset maalipaikat. Maaleista River Ratsista vastasivat Sami Wasama, Miro Wasama, Joni Sjöström ja Janne Kujanpää. Veljeksistä Miro pääsi viimeistelemään maalinsa jo totuttuun tapaansa onetimerista, kun taas Sami pääsi nautiskelemaan Jannen huippusyötöstä.

River Ratsille siis maukas 4-1 voitto ja kausi alkoi vähintäänkin ihanasti kahdella voitolla. Heti ottelun päätyttyä kuultiin ensimmäiset puheet nousuvaarasta.

Vaikuttaa vahvasti siltä, että River Ratsilla on nyt käsissään kaikkien aikojen kokoonpano ja yksikin tappio olisi yllätys. Voisi siis kuvitella nimimerkki Ristonpojankin symppaavan joukkuetta tällä kaudella.

Seuraavat hallisarjapelit 22.10.

Suomen Johtavat talkkarit.