River Rats nousuvaarassa

River Rats teki sen taas. Neljä peliä, neljä voittoa ja nousuvaara on nyt todellinen. Harvoin lokakuussa voi olla jo lähes varma sarjanousija, mutta River Ratsille ei näytä löytyvän pysäyttäjää tällä kaudella. Kaikkien aikojen hallisarjarosterin (ostojoukkue?) kasannut River Rats pyyhki vastustajalla lattiaa kauden kolmannessa ja neljännessä pelissä.

Uskomaton kauden aloitus. Neljästä pelistä täydet pisteet ja kuulemma edes LP Viesti Salosta ei ole pystynyt ikinä vastaavaan. Seurahistorian pisimpään voittoputkeen (8 ottelua) on kuitenkin vielä matkaa parin turnauksen verran.

River Rats sai jalkeille lähes parhaan mahdollisen rosterin. Poissa kokoonpanosta olivat Sami Sjöström (Matti-kissan synttärit) ja Joni Latokylä (lyseolla lämimässä). Jouni Kontion tuomariklaaniin noussut Olli Hyrsky pelasi vain päivän jälkimmäisessä ottelussa. Länsirannikon kauneimman seuran maalinsuulle palasi Mattssonin Tommi, joka aina ennen hallille saapumistaan kuuntelee autossaan Martti Vainaan – Pelimiehen.

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli Vaappuankat. Myös viime kaudella samassa lohkossa ollut todellinen taitojoukkue voitti kohtaamisista toisen ja River Rats toisen. Tällä kertaa River Rats määräsi ottelussa tahdin, eikä edes kentällä vilahtanut persvako sekoittanut kenenkään pasmoja.

Lassen jalat vielä ennen maanantain jalkaprässiä. (Kuva: Iiro Koskinen)

Totaalinen pallonhallinta ja jatkuva pyöritys. Sillä yleensä voittaa ottelut. River Ratsin luokaton viimeistely piti kuitenkin hämmästyttävän pitkään lukemat tasaisina ja Vaappuankat roikkui ainakin numeroiden valossa ottelussa mukana toisen erän puoleen väliin saakka.

Heikosta viimeistelystä huolimatta River Rats takoi ottelussa kahdeksan maalia. Ottelussa tehoilivat JoniS 3+0, Janne 0+2, Jerry 1+1, Kake 1+1, SamiW 1+1, Hasse 1+1, Marko 1+0 ja Mattsson 0+1.

Ottelu päättyi River Ratsin 8-4 voittoon. Ottelussa ehkä ilahduttavinta oli kesän aikana rajusti laihtuneen Jani Kainulaisen maali pitkän kuivan kauden jälkeen. Treenimäärään nähden joukkueen ylivoimaisesti tehokkain pelaaja Marko Kujanpää esiintyi myös todellisen isähahmon ottein. Huhujen mukaan vaihtopenkillä Kakekin oli ihmetellyt tilannetta, jossa Marko melkein juoksi vastustajan ohitse. Kokemuksella pystyi myös näkemään ensimmäisen erän lopulla, että vastustaja ei saa palloa mukaansa läpiajoon ja erätauon pystyi aloittamaan jo muita aiemmin.

Hämmentävä neljän tunnin tauko ennen päivän toista ottelua. Eräs tarkkaavainen laitahyökkääjä laittoi merkille Markon ja Tommin viettäneen koko neljä tuntia Leafin lastenmaailmassa. Muiden lämmitellessä autossa, lastenmaailmassa Marko ja Tommi saivat kätensä lämpimiksi pidellessään käsissään popcornikulhoa.

Todella odotettu kohtaaminen SC Masia vastaan kolmen ottelun voittoputkessa loi vähintäänkin herkulliset lähtökohdat. Tämäkin ottelu käynnistyi River Ratsin komennossa. Jo alkulämpöjen aikana  scouttaus-osasto huomasi vastustajan maalivahdin epäortodoksisen liikkumisen ja takkia saattoi jo hieman availla.

River Rats marssii tällä hetkellä voitosta voittoon. (Kuva: Iiro Koskinen)

Sami Wasama aloitti ottelussa maalinteon ja se olikin sen jälkeen menoa sitten. Erätauolla vielä hillitty River Ratsin 3-1 johto, mutta toinen erä olikin sitten teurastusta. Loppulukemat River Ratsille 9-3 ja katsomossa vuoroaan odottaneet joukkueet saattoivat vain haaveilla vastaavanlaisesta pallon liikuttelusta.

Teurastuksessa tehoja iskivät Janne 3+1, Joni 1+3, Iiro 3+0, Kake 1+1, Jerry 0+2, Marko 0+2 ja SamiW 1+0.

Pitkään maalinteon kanssa tuskaillut Iiro Koskinen sai lopulta maalihanat kunnolla auki. Marttilan suuri mies pääsi nautiskelemaan yhden maaleistaan koko kauden kauneimman syöttösommitelman päätteeksi, jossa ulkomuistista heitettynä viimeisen ratkaisevan syötön tarjoilli Markon poikanakin tunnettu Janne Kujanpää, joka ei kuitenkaan isänsä tavoin ole sukua Ville Kolille.

Tarinoita päivän otteluista riittäisi ja joku päivä vielä ne tullaankin julkaisemaan Juho Sipilän ja Jerry Tuomisen kirjoittamassa River Rats – aiheisessa romaanissa. Kuvat kirjaan tarjoilee itseoikeutetusti suomen Johtava laivakuvaaja Järvisen Heikki, joka saa myös kunnian toimia jatkossa joukkueen pallokassi-vastaavana. Hieno ele ja luottamuslause koko organisaatiolta.

Seuraavat hallisarjapelit 19.11 ja silloin paljon odotetussa kohtaamisessa vastassa FBC TSP, joka kuitenkin hallisarjassa esiintyy nimellä EpMt.

SC Masilla ei ollut tällä kertaa mitään jakoa. (Kuva: Iiro Koskinen)