River Ratsille revanssiviikonlopun herruus

Kauden ehkä odotetuin hallisarjaturnaus oli tammikuun revanssiviikonloppu. Samaa vastustajaa vastaan kaksi ottelua samana päivänä ja kuinka ollakaan sarjan ylivoimainen kärkikaksikko oli yhtenä otteluparina. River Ratsin ja Hannujen kohtaamiset nousivatkin aivan eri tasolle kuin sarjan muut ottelut.

River Ratsilla oli jälleen kova rosteri paikalla muutamasta poissaolijasta huolimatta. Molemmat ottelut tällä kertaa missasivat Tommi Mattsson (laulutunneilla), Sami Sjöström (asettamassa ihmisille rajoja) ja Marko Kujanpää (työhaastattelu). Sami Wasama oli jälleen Juho Sipilän kanssa Virossa hakemassa lisää auton vararenkaita eikä ehtinyt vielä päivän ensimmäiseen otteluun. Jani Kainulainen puolestaan kävi ennen ja jälkeen pelien kebabilla ja myöhästyi ensimmäisen ottelun alusta muutaman minuutin. River Ratsin maalilla nähtiin jälleen Jukka Eronen.

River Rats marssi ensimmäiseen otteluun ylimielisen itsevarmana kahdeksan ottelun voittoputkessa. Hannut tulivatkin todella kovaa ylhäältä karvaamaan, mikä olikin melkoinen shokki tämän kauden hallisarjassa. Aiempien otteluiden nousut pallon kanssa toinen käsi taskussa oli muisto vain. Aiemmin viikolla unirytminsä totaalisesti sekoittanut Lasse Heininen oli muiden puolustajien tavoin vaikeuksissa pelin avaamisessa, kun hyökkääjät eivät voineetkaan tällä kertaa odottaa syöttöä seisovin jaloin.

Kovasta prässistä huolimatta ottelun avausmaalin iski kuitenkin River Rats. Joni Sjöström kiersi pari vastustajaa ja ampui sen jälkeen pallon Hannujen maaliin. Maali oli samalla Rainmakerin hallisarjamaali nro 200! Syötön tähän juhlalliseen osumaan tarjoili Janne Kujanpää. Tämä hetki nousikin välittömästi Jannen salibandyuran kohokohdaksi.

Hannut otti pian avausmaalin jälkeen pelin haltuun ja iski ottelussa seuraavat kolme osumaa. River Ratsilta oli osumissa melko laiskaa viisikkopuolustamista ja vastustaja rankaisi näistä kovalla kädellä.

 

Säbä-Hasse nauttii aloituksista. (Kuva: Iiro Koskinen)

River Ratsille 3-2 kavennusmaalin iski ennen otteluita aina Maj Karman tahdissa fiilistelevä Miro Wasama, jonka tarkka laukaus painui näyttävästi maalin ylänurkkaan. Syöttöpiste Heinisen Lasselle. Kavennusmaalia seurasi kuitenkin välitön kuitti ja Hannut siirtyi jo seuraavassa vaihdossa 4-2 johtoon.

River Rats pääsi ottelun edetessä ja varsinkin toisessa erässä koko ajan paremmin peliin mukaan. 4-3 kavennusmaalin iski jonkun arvion mukaan kentällä flegmaattisesti liikkuva Olli Hyrsky lähietäisyydeltä maalia lähteneellä rannarillaan. Syöttöpisteen nappasi Jerry Tuominen.

Ottelun seuraava maali olikin sitten kuin suoraan hallisarjan oppikirjasta. Jerry Tuominen kuljetti pallon ylös, lainasi pallon Joni Sjöströmillä ja sai lopulta pallon takaisin poikittaissyötöstä, jonka jälkeen olikin maukas paikka siirtää pallo maaliin: 4-4.

Tasatilanteessa molemmilla oli vielä pari paikkaa iskeä johtomaali. Hannut ampuivat ylärimaan loppuhetkillä ja koko ottelun aivan viimeisellä sekunnilla Olli Hyrskyn epäonnistunut laukaus meinasi vielä yllättää Hannut.

Lopulta päädyttiin kuitenkin pistejakoon 4-4 lukemilla ja varmasti ottelun jälkeen tyytyväisempi oli River Rats, joka nousi todella ihanasti tappioasemasta tasoihin. Voittoputki meni poikki, mutta vastaavasti tappiottomien putki venyi jo yhdeksään otteluun.

Ensimmäisen ottelun maalikoosteen voit katsoa täältä. Heti koosteen alkuun Rainmakerin maali nro. 200.

 

Miro päätti lopettaa haaveilut urasta hyökkääjänä. (Kuva: Iiro Koskinen)

Tunti taukoa ja oli toisen kohtaamisen vuoro. River Rats valmistautui revanssiin leafin yläparvella seuraamalla naisten 4.divaria. Mukaan toiseen peliin tuli edeltävässä ottelussa Melapoikia vastaan neljä maalia iskenyt Sami Wasama.

Toisen ottelun alku muistutti hyvin paljon ensimmäisen kohtaamisen alkua. Hannut tuli kovalla prässillä kiinni, mutta vastaavasti pelin edetessä prässi näytti kostautuvan ja River Rats pääsi iskemään vastahyökkäyksistä.

Jani Kainulainen iski ottelussa River Ratsille 2-0 johdon löydettyään jo aikoja sitten scoutatun vastustajan maalivahdin heikot kohdat. Avauserän dramaattisin hetki koettiin kuitenkin kun Iiro Koskinen väänsi nilkkansa ja joutui jättämään ottelun kesken. Nilkan kuntoa tutkittiin maanantaina useamman henkilön toimesta. Lääkärit eivät päässeet yhteisymmärrykseen nilkan kunnosta, mutta Lasse antoi vinkit nilkan kuntouttamiseen. Eiköhän Iiro ole taas seuraavassa turnauksessa mukana.

Hannut pääsi kaventamaan tilanteeksi 2-1 vartin kohdilla, mutta avauserän loppuun River Ratsista maalinteossa onnistuivat vielä Simo Pilpola ja Sami Wasama.

Ottelun toinen erä menikin sitten lähes täysin River Ratsin tahdissa. Olkoonkin, että Hannut tuli vielä kertaalleen kahden maalin päähän, niin River Rats näytti jälleen olevansa Länsirannikon rutinoitunein ja kaunein joukkue, joka kyllä kääntää tosipelit edukseen jos niin haluaa. River Rats antoi todellisen myrskynvaroituksen koko hallisarjalle kaatamalla sarjakakkosen peräti 9-3. Huhujen mukaan River Ratsilla on vielä varaa kiristää tahtia näistä lukemista.

Pelin jälkeen River Rats leiristä kuultiin myös itsevarmuutta huokuva kommentti: ”Ens kerralla pistetään näitä vastaan 12 maalin erolla homma poikki!”.

River Ratsista ottelussa tehoja iskivät:

Jani Kainulainen 4+0, Joni Sjöström 0+4, Janne Kujanpää 0+3, Sami Wasama 2+0, Joni Latokylä 1+1, Olli Hyrsky 1+0, Simo Pilpola 1+0 ja Miro Wasama 0+1.

Toisen ottelun maalikoosteen voit katsoa täältä.

River Rats dominoi tämän kauden hallisarjassa. (Kuva: Iiro Koskinen)

Nyt on kautta siis pelattu 10 ottelua ja saldona on 9 voittoa ja yksi tasapeli. Putki ilman tappioita on siis jo kymmenen ottelun mittainen ja se onkin pisin ikinä – kaikki lajit ja sarjatasot mukaan lukien!

Ensimmäisessä ottelussa maalin nro 200 iskenyt Joni Sjöström kommentoi vielä otteluiden jälkeen fiiliksiään.

Mitkä ovat nyt fiilikset merkkipaalun jälkeen? Maali nro 200 on nyt plakkarissa.

Hyvät fiilikset, mutta tässä mennään koko ajan kohti suurempaa päämäärää. Söin pelin jälkeen kotona yhden suklaamuffinsin, mutta enempää ei tässä kohtaa juhlita vaan raaka työnteko jatkuu kohti 500 tehopisteen tavoittelua. Miten juhlin sitten joskus kun 500 pistettä tulee täyteen? Ajattelin järjestää bileet!

Kaikkien aikojen bileitä ennen on kuitenkin luvassa hallisarjaa helmikuun 3.päivä. Nämä ovatkin sitten viimeiset ottelut ennen kuin River Rats lähtee kohti Pyeongchangin Olympialaisia.

 

Taas on yksi Flyersin kannattaja kääntänyt takkinsa.