Putki poikki – elämä jatkuu sittenkin

Nyt se sitten vihdoin tapahtui. Kymmenen ottelun tappioton putki mureni palasiksi ja River Rats hävisi kauden ensimmäisen ottelunsa. Ensimmäisen ottelun jälkeen tunnin kestänyt kriisipalaveri kuitenkin herätti joukkueen voittamaan päivän toisen ottelun. Elämä ehkä jatkuu sittenkin shokkitappion jälkeen.

Tällä kaudella ennätyssuurella kokoonpanolla ottelunsa pelannut sympaattinen River Rats kärsi tällä kertaa jopa poikkeuksellisen paljon poissaoloista. Päivän molemmat pelit missasivat Olli Hyrsky (Arizona-Detroit uusinta Viasatilta), Tommi Mattsson (F1-testit) sekä Sami Sjöström, joka oli vielä lauantainakin Helsingissä vastustamassa aktiivimallia. Edellä mainittujen symppisten lisäksi poissa rosterista oli myös Iiro Koskinen (Statbeatin kehityspalaveri), jonka karaokebravuuriksi viikonlopun aikana paljastui Tik-Takin Hengaillaan.

Liikehdintää kokoonpanossa tapahtui myös päivän aikana. Ensimmäisen pelin jättivät väliin Heikki Järvinen (painitreenit) ja Miro Wasama (AC Oulun fanitapaaminen), jotka kuitenkin tulivat täynnä virtaa päivän jälkimmäiseen otteluun.

Päivän ensimmäisessä ottelussa River Rats sai vastaansa Reilukerhon. Kauden ensimmäinen kohtaaminen joukkueiden välillä oli päättynyt River Ratsin 4-2 voittoon. Tuolloin joukkueen tehokkaimpana hääri hallisarjan Erik Cole – Iiro Koskinen kahdella maalillaan. Koskinen kuitenkin puuttui tämän ottelun kokoonpanosta, joten asetelmat kääntyivät heti vastustajan eduksi. River Ratsin maalilla esiintyi jälleen Jukka Eronen.

River Rats sai heti ottelun ensimmäisen vaihdon aikana pari maukasta maalipaikkaa, mutta jätti ne hyödyntämättä. Pian tämän jälkeen Reilukerho iski ottelun avausmaalin ja sen jälkeen River Rats olikin sitten läpi ottelun takamatkalla.

Reilukerho siirtyi ottelun toisessa erässä jo ratkaisevalta tuntuneeseen 5-2 johtoon. Ottelun viimeinen 10 minuuttia oli kuitenkin River Ratsin selkeää hallintaa ja joukkue sai myös kirivaihteen päälle. Joukkue nousi loppuhetkillä jo maalin päähän. Varsin sekava tuomarilinja tarjosi ottelun lopussa River Ratsille jopa todella harvinaisen 6vs3 ylivoimatilanteen, mutta sekin momentum jäi käyttämättä. Jerry Tuominen, Sami Wasama, Janne Kujanpää jne. kaikki hukkasivat paikkansa tasoitusosumaan.

Summeri soi ja ottelu päättyi Reilukerhon 5-4 voittoon. River Ratsille kauden ensimmäinen tappio ja joukkue oli valtavassa shokissa. Eräskin pelaaja kysyi pelin jälkeen ”Miten helvetissä tässä näin kävi?”. Siihen emme ehkä koskaan saa vastausta.

Maalinteossa River Ratsista onnistuivat Jerry Tuominen, Janne Kujanpää, sekä Joni Latokylä kahdesti.

 

Hallisarjan jakama palkinto kymmenen ottelun tappiottomasta putkesta.

Jo tarunhohtoiseksi muodostunut Leafin yläparvi oli jälleen kokoontumispaikkana pelien välissä. Tällä kertaa ei kuitenkaan mietitty Matti-kissan kuulumisia, vaan joukkue piti kriisipalaverin, jossa vuorollaan jokainen pelaaja tylytettiin maanrakoon. River Ratsissa ei pelkkä tappio riitä, vaan pelaajat pitää kunnolla palauttaa maanpinnalle julkisella nöyryytyksellä. Erityisesti elämänsä ensimmäisen ottelun kapteenina pelannut Jani Kainulainen sai kuulla kunniansa puhelimen välityksellä diktaattori Sipilältä. Myös tutkapari Järvinen&M.Wasama antoivat koko joukkueelle täyslaidallisen kuullessaan tappiosta.

Päivän toisessa ottelussa vastaan asteli FBC Turku3. Kauden ensimmäisessä River Ratsin 4-1 voittoon päättyneessä ottelussa River Ratsista kahden tehopisteen makuun pääsivät Janne Kujanpää ja Olli Hyrsky.

Julkisen nöyryytyksen kokeneet pelaajat olivat kuin uudesti syntyneitä päivän toisessa ottelussa ja joukkue olikin läpi ottelun niskan päällä. Ottelu ja sen ympärillä tapahtuneet asiat nousivat myös seurahistorian ikimuistoisimpiin hetkiin.

Juuri ennen ottelun aloituspotkua Janne Kujanpää yritti hassetella ampumalla pallon kohti palohälytintä, siinä kuitenkaan onnistumatta. Joni Sjöström ampui paluupallon rystyllä suoraan lastenmaailman puolelle ja ottelun alku viivästyi useita minuutteja. Emme ehkä saa koskaan tietää mihin tuo pallo lopulta päätyi. Ties vaikka olisi jonkun palkintokaapissa?

Ensimmäisessä ottelussa maalinteon kanssa tuskaillut Jani Kainulainen avasi ottelussa maalihanat ja vaikutti muutenkin piristyneen eniten koko joukkueesta päivän ensimmäisen pelin jälkeen. Virtaa oli jopa niin paljon, että palkinnoksi napsahti myös kahden minuutin jäähy mailaan lyönnistä. Tuon jäähyn myötä Kainulaisen jäähyminuutit kohosivat kokonaan uudelle levelille ja 100 jäähyminuuttia tuli täyteen Alltime-tilastoissa. Seurajohto onnittelee Kakea lämpimästi!

Kainulainen itse kommentoi merkkipaaluaan seuraavasti:

Fiilikset totta kai hyvät kun yksi kauden päätavoitteista on nyt saavutettu. Kyseiseen merkkipaaluun ei ihan lähivuosina kukaan toinen pelaaja tule pääsemään, jos koskaan, joten sinänsäkin kova suoritus.

Huomionarvoista on se, että tuohon sataan minuuttiin mahtuu yksi 2+10min (ikimuistoinen) jäähy, mutta kaikki loput ovat 2min jäähyjä. Kovimmaksi uhkaajaksi jäähytilastoissa hän nosti Simo Pilpolan.

 

Kakella on aihetta juhlaan! Partyparty!

Tässä ottelussa pelkästään tyylikkäitä osumia tehnyt River Rats iski näyttävästi myös 2-0 osuman. Joni Sjöströmin omalta alueelta lähtenyt määrämittainen kaaripallo tavoitti vastustajan maalin edestä Sami Wasaman, joka ampui pallon suoraan ilmasta vastustajan maaliin ohi hölmistyneen maalivahdin. Yksi tämän kauden kauneimmista maaleista. Tämän osuman jälkeen Rainmaker Sjöström kertoi olevansa köyhän miehen Dragan Umicevic.

River Rats karkasi helponoloisesti ottelussa jo 3-0 johtoon ja erityisesti tämä River Ratsin kolmas osuma jäi paikalla olleiden mieliin. Joni Sjöström karvasi pallon pois Janne Kujanpään lavasta ja syötti sen jälkeen Joni Latokylälle, joka ampui pallon voimalla ylänurkkaan. Tilanne näytti lavastetulta, mutta sitä se ei ollut.

Janne Kujanpäälle tehtiin siis ns. iivanat ja mies itse kommentoi tilannetta seuraavasti:

Kyl se oli aika silmät avaava tapahtuma. Huomasin ettei rahkeet riitä sille tasolle mitä hallisarjan 2.divari ja erityisesti River Rats vaatii hyökkääjiltään. Ens peleissä nöyrästi takaisin puolustajan paikalle heittämään kukkupalloja.

Välittömästi tämän osuman jälkeen Janne jätti ottelun tuohtuneena kesken ja lähti SB-Areenalle, jossa River Ratsin farmijoukkue taisteli liiton 3.divarissa sarjapisteistä.

Kaaripalloista elävä River Rats iski ottelussa vielä yhden sellaisen osuman, jossa kaaripallo oli näyttävästi esillä. Miro Wasaman kukkupallo tavoitti vastustajan maalin edestä Joni Sjöströmin, jota ei horjuttanut edes maalivahdin potku nilkoille, vaan maalivahdin kierto yhdellä kädellä ja pallon siirto tyhjään maaliin toi yhden lisäosuman. ”Kova salilla treenaaminen alkaa vihdoin näkymään ja potkut jaloille ei tunnu vittu yhtään missään!”, Rainmaker itse kommentoi tilannetta.

Vastustaja tuli vielä ottelun aikana kahden maalin päähän hetkellisesti, mutta viimeistään Jerry Tuomisen längeistä ampuma maali ratkaisi ottelun . Lopulta ottelu päättyi River Ratsin maukkaaseen 8-4 voittoon ja näin oli joukkue jälleen palannut voittokantaan.

Tehoja ottelussa iskivät:

Joni Sjöström 2+2, Jani Kainulainen 2+1, Sami Wasama 2+1, Jerry Tuominen 1+1, Joni Latokylä 1+1, Janne Kujanpää 0+1 ja Miro Wasama 0+1.

River Rats siis nousi ahdingosta kriisipalaverin voimalla ja näytti epäilijöilleen. Joukkue jatkaa sarjakärjessä ja elämä on jälleen ihanaa. Seuraavia pelejä joutuu kuitenkin odottamaan tolkuttoman kauan, sillä hallisarja jatkuu vasta 17.3. Nyt joukkueella onkin runsaasti aikaa treenata erityisesti 6vs3 ylivoimatilanteita.

Merkkipaaluja on myös luvassa lähiaikoina, kun Marko Kujanpää lähestyy väistämättömästi 100 tehopisteen rajaa. Tuo rajapyykki, joka lopullisesti tekee pojista miehiä. Kasassa on nyt 96 tehopistettä ja KEO-oluen voittaminen näkyy jo horisontissa. Myös Sami Juvalan paikka Alltime-pörssin neljäntenä saattaa pian olla uhattuna.

 

Lassella on nyt 1,5kk aikaa saada unirytmi kuntoon.