River Rats palkkasi neljä seuraavaa päävalmentajaa

River Ratsilla kulkee kaukalossa ja sen ulkopuolella. Sunnuntaina pelattiin hallisarjaa, josta saldona kaksi peliä ja kaksi voittoa. Pelien lisäksi seura on tehnyt myös pitkän tähtäimen suunnitelman kohti dominoivaa tulevaisuutta.

River Rats on päättänyt tehdä pitkäntähtäimen suunnitelman aina kauden 2032 loppuun saakka. Seuralla onkin nyt ilo ja kunnia julkistaa seuraavat neljä päävalmentajaa.

Emme halua olla salibandypiirien Porin Ässät, vaan omaan identiteettiin uskova River Rats, sekä ennen kaikkea edelläkävijä ja suunnannäyttäjä. Olen onnellisempi kuin koskaan aiemmin, seuran johtoportaasta kommentoitiin.

Syksystä 2019 joukkueen komentoon ottaa joukkueen luotettava rightin snaipperi Tuomisen Jerry, joka on tämän kauden katsellut tapahtumia taustalta, ihan vain valmistautuakseen tulevaan kauteen. Sopimus on mallia 1+1 sisältäen seuran option. Tuominen itse tekee isoja linjauksiaan parhaillaan, mutta se on jo selvää, että joukkueen treenikulttuuri tulee muuttumaan radikaalisti.

–  Kaken ruokavalio pistetään kokonaan uusiksi ja sitä tullaan seuraamaan päivittäin. Markolle palkataan henkilökohtainen autonkuljettaja, sekä Joni S ja Hasse saavat lopettaa sen jatkuvan kitinän selkävaivoistaan!  Ja Miron pleikkari tulee jatkossa olemaan mun hallussa, Tuominen kommentoi.

Siinä Tuomisen ensimmäiset radikaalit linjaukset. Lienee jo nyt selvää, että Tuomisen sopimuksen optiota ei tulla käyttämään.

Syksystä 2020 eteenpäin joukkueen vetovastuu lankeaa Heinisen Lasselle. Raskaan työn raataja, sekä puolustuspään luottoäijä aikoo viedä joukkueen pelikirjan kokonaan uudelle tasolle. Heinisen sopimus on myös mallia 1+1.

– Pelikirja tulee olemaan urheilupiirien modernein. Tulemme perehtymään lukuisiin yksityiskohtiin. Esimerkiksi laitahyökkääjien paikka ja asento keskialoituksissa on saatava vastaamaan nykysalibandyn vaatimuksia, Heininen kommentoi.

Syksystä 2021 eteenpäin valmennuksesta tulee vastaamaan mysteerimies, jonka henkilöllisyyttä ei voida vielä paljastaa. Mysteerivalmentajan sopimus ulottuu kesään 2027 saakka.

Syksystä 2027 eteenpäin joukkueen valmentajana tulee toimimaan mysteerivalmentaja nro 2. Toisen mysteerivalmentajan sopimus päättyy keväällä 2032.

On vielä aivan liian aikaista sanoa, kuka valmentaa joukkuetta syksyllä 2032, mutta aloitamme ensi kesänä sen kartoituksen, seurajohto suostui avaamaan seuran tulevaisuutta.

River Rats teki suuria linjauksia tuleville kausille. (Kuva: Iiro Koskinen)

Sunnuntaina 25.11 pelattiin tosiaan myös hallisarjaa. Päivän ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli vanha tuttu Team Chaos, jota vastaan on vuosien saatossa väännetty useita kertoja. Nopeasti ulkomuistista heitettynä ottelut ovat pääasiassa päättyneet River Ratsin voittoihin.

Jo perinteiseksi muodostunut arpominen ja säätäminen päivän kokoonpanon suhteen jatkui vielä pelottavan lähelle ottelun alkamishetkeä. Vielä kaksi tuntia ennen ottelun alkua joukkueella ei ollut tiedossa kuka menee maaliin, laattaileeko Lasse vai tuleeko pelaamaan ja onko kukaan vieläkään kysynyt tuleeko Sipilän Juho vai ei.

Joukkueen kokoonpanosta puuttui tälläkin kertaa pelaajia erinäisistä syistä. Perinteistä kun jo mainittiin, niin jo perinteeksi on muodostunut, että joku joukkueen pelaajista jää kotiin kuuntelemaan Suurlähettiläiden hittibiisejä. Tällä kertaa tuo rooli napsahti Kainulaisen Janille. Marko Kujanpää puolestaan jäi kotiseudulleen auttamaan naapuriaan, jonka pöytäkoneen F-Secure oli kaatunut. Jerry Tuominen puolestaan jäi kotiin sovittelemaan keittiöönsä uusia verhoja.

Kukaan ei tosiaan tainnut vaivautua kysymään Juho Sipilää paikalle, vaan maalivahdin rooli napsahti lopulta flunssaiselle Simo Pilpolalle, joka olikin suurissa liekeissä lähes eleettömillä torjunnoillaan.

Kokoonpanossa nähtiin myös kokonaan uusi tuttavuus. Jani Lehtinen suoraan Lauttakylän Lujan treeneistä tuli vahvistamaan Ratsin hyökkäyskalustoa. Sen lisäksi mainittakoon Heinisen Lassen freesiyttä huokunut olemus ryyppyillan jäljiltä, jota varten tuotiin myös roskis vaihtopenkin välittömään läheisyyteen.

River Ratsin leiristä huudeltiin kovaan ääneen ennen peliä, että kohta on alettava taas sössimään pelejä välttääkseen karmaisevan sarjanousun. Pelin alku näyttikin varsin lupaavalta, kun Team Chaos siirtyi salamannopeasti 2-0 johtoon ja River Rats ei ollut edes käynyt vastustajan kenttäpuoliskolla.

Sen jälkeen ottelu alkoi kuitenkin kääntyä River Ratsille ja Team Chaoksen oli turvauduttava jopa fläppitauluun erätauolla. Mitä enemmän fläppitaulua, sitä varmemmin homma menee vaan enemmän vituiksi. Siltä se näytti tälläkin kertaa ja Chaoksen peli rakoilikin melko avoimesti lopun matsin ajan. Toisaalta huhujen mukaan myöskään Team Chaos ei halua nousta, joten ehkä siellä oltiinkin koko ajan ajatuksen verran River Ratsia edellä?

Jo aiemmista kohtaamisista oli hyvin muistissa Team Chaoksen laiskahko viisikkopuolustus ja yli-innokas hyökkääminen. Taktisesti ylivertainen joukkue River Rats osasi iskeä vastustajan heikkoihin kohtiin ja joukkue saikin aikaan kunnon maalikarkelot.

Suurimmissa liekeissä River Ratsista oli Wasaman Sami, joka iski ottelussa peräti viisi maalia. Pari päivää aiemmin pelatulla nopeatempoisella lyseon vuorolla lienee osansa asiaan. Patrik Laine ei siis ollut suinkaan ainut joka vietti viiden maalin iltaa. Sami sai ottelussa aikaan myös kamppailun suurimman huutomyrskyn vastustajan leirissä tallottuaan pallon vastustajan vaparin yhteydessä.

Ottelussa yhden maalin iski Iiro Koskinen, joka pääsi ottelussa myös kertaalleen jäähylle. Muutaman kauden joukkueessa viilettänyt Koskinen on toistaiseksi onnistunut kokonaan välttämään joukkueen ryyppyillat ja reissut.

Olen kuullut liikaa hurjia tarinoita River Ratsin ryyppyilloista. Minulle on esimerkiksi kerrottu kuinka Simo yrittää tilata lonkeroa Ruotsissa ja kuinka joukkueen neljä pelaajaa missaa Helsingin yöbussin oltuaan väärällä pysäkillä. Sen lisäksi muistan kuulleeni ainakin kuinka Sjöströmin Jonilla on pakottava tarve kasata kaikki mahdollinen irtaimisto sammuneiden ihmisten päälle. Niin ja sit tietty vielä Marko kuulemma vetäytyy yksikseen nurkkapöytään kahden lonkeron kanssa. En siis todellakaan tiedä olisinko ollenkaan valmis tällaiseen, Koskinen suostui kommentoimaan.

Niin tosiaan se itse ottelu päättyi River Ratsin 10-4 voittoon. Ottelun hahmot Sami Wasama ja Simo Pilpola.

Ottelun maalikoosteen pääset katsomaan tästä.

Tehopisteet: SamiW 5+0, Janne 0+3, JaniL 1+2, JoniS 0+2 , Hasse 1+0, JoniL 1+0, Iiro 1+0 ja Lasse 0+1.

Sami Wasama oli pelipäällä sunnuntaina. (Kuva: Iiro Koskinen)

Syksyllä lähes kokonaan raitistunut Rainmaker Sjöström halusi vielä loppuun kertoa tapahtumista ennen päivän ensimmäistä peliä. ”Leafin rappusissa vastaan asteli naisoletettu, joka moikkasi iloisesti. Yleensä iloiset ihmiset lähinnä vituttaa, mutta tällä kertaa käänsin sen voimavaraksi. Kun kuitenkin luet tämän raportin, niin ole hyvä ja esittele itsesi ja tule jatkossakin moikkaamaan pelipäivinä.”

Ottelun jälkeen oli pari tuntia taukoa ennen seuraavaa koitosta. Vastaan asteli aiemmilta kausilta ehkä liiankin tuttu HIF, jolla oli ottelun jälkeen valtava kiire ehtiä iltalaivaan. Ratsin kokoonpano pysyi muuttumattomana, mutta erityisesti tämän ottelun missaaminen jäi isosti harmittamaan poissaolijoita. Onneksi ottelu on kuitenkin videolla.

Ihan hirveästi ottelusta ei kerrottavaa ole muutamia poimintoja lukuun ottamatta. Ottelu muistutti ehkä jossain määrin jopa Kalpa-Blues ottelun uusintaa, jossa ajatukset eivät enää meinaa pysyä itse pelissä. Tehot jakautuivat melko tasaisesti Ratsin pelaajille, mutta erityisen tyytyväinen saa varmasti olla Lehtisen Jani joka merkkautti kahteen peliin mukavat neljä tehopistettä.

Ottelussa eniten kuohuttanut tilanne sattui vastustajan päädyssä kulmassa, jossa Janne Kujanpää kävi kolaamassa vastustajalta pelaajan, joka esitteli ottelussa useaan otteeseen metsurin liikkeitä. Jannen kovuus pakotti vastustajan ja kirveen käymään kaukalon toisella puolella. Fyysisen ja räjähdysherkän pelaajan maineessa oleva Janne selvisi tällä kertaa kahden minuutin jäähyllä. Tuon kohutaklauksen pääset katsomaan tästä.

Todella tehokkaalla päällä ottelussa ollut River Rats napsi ottelusta rutiinivoiton 6-1 lukemin. Maalikoosteen pääset katsomaan tästä.

Tehopisteet: Iiro 1+1, Miro 1+1, JoniS 0+2, JoniL 1+0, JaniL 1+0, Hasse 1+0, Janne 1+0 ja SamiW 0+1.

Seuraavat hassettelut ovat vuorossa kahden viikon kuluttua lauantaina 8.12. Joukkuetta ja kannattajia hemmotellaan tuolloin klo 10 alkavalla kamppailulla.

Lasse ilmestyi paikalle freesinä. (Kuva: Iiro Koskinen)