Sunnuntain saldo: Joni Sjöström 500 pistettä, River Rats 2 pistettä ja Mirolle silmävamma

Hallisarjan joulutauko on vihdoin ohi ja kautta jatkettiin 13.1 kahdella ottelulla. Päivään mahtui runsaasti peliaikaa kaikille, yksi merkkipaalun rikkominen ja myös ikävältä näyttänyt mailan isku silmäkulmaan.

Tällä kertaa kenenkään ei todellakaan tarvinnut valittaa liian vähäistä peliaikaansa. River Rats tahkosi päivän ensimmäisen ottelun kokonaan ilman vaihtopelaajia ja päivän toiseen peliin joukkue sai pientä apua kahden lisäpelaajan myötä. Lisäapu ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Miro Wasama sai vastustajan mailan silmäkulmaansa. Luonnollisesti hallisarjassa tilanteesta ei vihelletty edes vaparia. Tilanteen jälkeen River Rats sai tahkoa ottelun loppuun yhdellä vaihtopelaajalla. Tästä lisää myöhemmin rapsassa.

Poissaolijoiden lista oli tällä kertaa jo masentavan pitkä. Erinäisistä syistä poissa olivat Jani ”Matkustaja-Kainulainen” Kainulainen (akvarellikurssi), Marko Kujanpää (Dallas Starsin mestaruusjuhlissa), Janne Kujanpää (Mattssonin naapurin luona), Jerry Tuominen (Liedon S-marketin pelikoneiden kimpussa), Lasse Heininen (unirytmi sekaisin), Heikki Järvinen (Anime-tapahtuma) ja Tommi Mattsson, joka oli laulamassa karaokea.

Ennen kuin mennään käsiksi päivän otteluihin, niin käydään läpi tämän päivän saavutettu merkkipaalu. Joni Sjöströmillä oli ennen tätä päivää kasassa hallisarjassa 495 pistettä ja oli enää vain ajan kysymys, koska 500 paukkuu rikki. Jälkimmäisessä pelissä tuo raja sitten rikkoutui. Ottelun jälkeisten juhlallisuuksien keskeltä mies kerkesi myös lyhyeen haastatteluun.

Klassinen kysymys alkuun. Miltä nyt tuntuu?

Kieltämättä todella hyvältä tuntuu. Kaikki tämä uurastus vihdoin palkittiin. Marko on nyt mulle yhden KEO-oluen velkaa. Valtava määrä toistoja, ylämäkijuoksuja, salitreeniä, terveelliset elämäntavat ja sinnikkyys: Siinä salaisuuteni tähän merkkipaaluun. Unohtamatta niitä viikonloppuöitä, kun tuli nuorempana yökerhojen tanssilattiallakin tehtyä punnerruksia.

Rainmakerin merkkipaalu tuli täyteen siis vuosien uurastuksen jälkeen. Nyt on menossa hallisarjakausi nro 15 ja ottelu nro 225 oli kyseessä, kun rajapyykit paukkuivat rikki. Kyseessä on hallisarjojen epävirallinen Maailmanennätys. Kukaan muu pelaaja maailmassa tuskin on pystynyt hallisarjassa tekemään näin kovia pisteitä.

Mitä mieltä mies itse on uudesta Maailmanennätyksestä?

Sinnikkyys todellakin palkittiin. Kukaan muu ihminen maailmassa tuskin on jaksanut tahkoa hallisarjaa 15 vuotta.

Rainmakerillä on tämän päivän jälkeen hallisarjan Alltime-tilastoissa kasassa pisteet 215+288=503. Tähän kun laskee mukaan joukkueen viisi kautta liiton 5.divarissa, niin River Ratsin paidassa mies on tehnyt yhteensä 712 pistettä.

Tulevat viikot menevät kuulemma merkkipaalua juhliessa.

Sitten käsiksi itse otteluihin. Ensimmäisessä ottelussa River Ratsia vastaan asteli FBC Melapojat. Ulkomuistista heitettynä aiemmat kohtaamiset ovat päättyneet River Ratsin voittoihin, yhtä kohtaamista lukuun ottamatta, jolloin päädyttiin pistejakoon.

Ottelusta muodostui melkoinen selviytymistaistelu. River Rats tahkosi siis läpi koko ottelun ilman vaihtopelaajia ja urakasta muodostui suorastaan epäinhimillinen. Vastustajalla oli reilut kaksi viisikkoa kenttäpelaajia paikalla, mutta heidänkin hämmästykseksi muutaman minuutin pelailun jälkeen River Rats pääsi ensimmäisen kerran yli puolen kentän ja iski heti maalin. Joni Latokylä sai riistettyä pallon Melapojilta pois ja rankaisi armotta tarkalla laukauksellaan.

Vanhat miehet osasivat yllättää ja River Rats jaksoi rimpuilla ottelussa mukana yllättävänkin hyvin mukana ja toisen erän puolivälissä oltiinkin vielä 5-5 tasalukemissa. Sen jälkeen vastustaja iski kuitenkin River Ratsin helpotukseksi vielä kolme maalia lisää ja joukkueen nousuvaara näytti hieman helpottavan 8-5 tappion myötä.

Tehopisteet: Joni Sjöström 0+4, Joni Latokylä 3+0 ja Simo Pilpola 2+0. Sami Wasama, Iiro Koskinen ja Tuomas Juntunen maalilla jäivät ilman tehomerkintöjä.

River Rats kävi joulutauolla ULKOMAILLA.

Pelaajapula oli sen verran kova, että puhelimet kävivät kuumina tunnin kestäneen tauon aikana, ennen päivän toista ottelua. Pientä helpotusta tuli tuomaan Miro Wasama, jonka krapula alkoi hellittää iltapäivän aikana. Joni Sjöström onnistui myös leafin käytäviltä värväämään Marlins-legenda Sebastian Sandellin vahvistamaan River Ratsin puolustusta. Sandellia ei ollut vaikea houkutella mukaan. Hänen piti vain ensin saada varmistus siihen, että ottelu ei ole FBC TSP:tä vastaan.

Toisessa ottelussa River Ratsia vastassa oli SB Ajoa United. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen syksyllä päättyi River Ratsin 7-2 voittoon. Tuosta ottelusta jäi lähinnä mieleen vastapuolen rippikouluikäisten pään aukomiset. Tällä kertaa mitään tuollaista ei kuitenkaan ilmennyt, joten propsit vastustajan suuntaan, jos aikuistumista todella on muutamassa kuukaudessa tapahtunut.

Miro Wasama tosiaan sai kerättyä itsensä rankan baari-illan jäljiltä iltapäiväksi hallille, mutta tuo urakka jäi valitettavan lyhyeksi. Avauserässä vastustajan pelaajan laukauksesta mailan saatto osui Miroa silmäkulmaan ja Miro löysikin itsensä pelin jälkeen päivystyksestä. Koko organisaatio toivottaa Mirolle tsemppiä ja lohdutukseksi voidaan todeta, että onneksi isku ei osunut pelisilmään.

River Rats teki jälleen sen verran minkä väsyneillä jaloillaan pystyi. Vastustajan taitotaso ja pallon liikuttelu ei onneksi tällä kertaa juuri häikäissyt, joten ottelusta muodostui lopulta helppo koitos. Toiseen peliin Iiro Koskinen löysi tehonsa ja iski myös ottelun avausmaalin. Juurikin tuohon maaliin syöttöpiste Sjöströmin Jonille ja piste nro 500. Tämä olkoon myös Iiron uran kohokohta toistaiseksi. Tässä myös tulevaisuuden tietovisakysymys, joten painakaa Iiron nimi mieleen.

Viimeistään ensimmäisen kymmenminuuttisen jälkeen River Rats meni menojaan ja iski otteluun lopulta 8-0 lukemat. Tuomas Juntunen kirjautti siis itselleen nollapelin. Onnittelut myös Tuomakselle ovat paikallaan. Huomion arvoista oli myös se, että vastapuolen maalivahti oli kuulemma arvannut ottelun päättyvän 8-0 tappioon.

Tehopisteet: Iiro Koskinen 2+2, Joni Sjöström 2+2, Sami Wasama 2+0, Joni Latokylä 1+1, Simo Pilpola 1+0 ja Sebastian Sandell 0+1. Miro Wasama ja Tuomas Juntunen jäivät ilman tehomerkintöjä.

Tällaiset fyysisesti todella rankat ottelut tällä kertaa. Vanhojen miesten kroppa saattaa olla palautunut rasituksesta jo ensi viikonloppuna. Hallisarja jatkuu sunnuntaina 27.1.

HUOM! Tulossa on vielä maalikoosteet otteluista ja videomateriaalia Miron loukkaantumisesta! Olehan kuulolla!

Koko maailma odottaa jo Jani Kainulaisen comebackiä.

1 ping

  1. […] Sunnuntain saldo: Joni Sjöström 500 pistettä, River Rats 2 pistettä ja Mirolle silmävamma […]

Kommentit eivät ole päällä.