Kärkikamppailusta 12-0 voitto

Turussa oli taas parin viikon tauon jälkeen tarjolla huippusalibandyä, kun River Rats jatkoi kauttaan hallisarjassa.  Tällä kertaa päivä sisälsi suorastaan mahtavia comebackejä, sekä kärkikamppailun, josta muodostui todellinen teurastus.

River Ratsin peleihin tai treeneihin valmistautuminen ei olisi yhtään mitään ilman ylimääräistä säätämistä. Vielä ottelua edeltävänä iltana paikalle oli tulossa kaksi täyttä viisikkoa maalivahdin lisäksi. Pelipäivän aamuna Simo Pilpola päätti kuitenkin jäädä kotiseudulleen auraamaan lumet pihatien lisäksi vielä nurmikoltakin ja näin ollen missasi päivän ensimmäisen ottelun. Jerry Tuominen puolestaan vähemmän yllättäen oli venyttänyt baari-iltansa sen verran pitkäksi, että klo 12 ottelu tuli auttamatta liian nopeasti vastaan. Sen lisäksi ylimääräistä jännitystä mukaan toi vielä klo 02.29 viestin ”Sama” lähettäneen Miro Wasaman pelikunto.

Kahdeksan pelaajan rosterilla siis lopulta liikkeelle ja maalivahtina tämän kauden debyyttinsä teki seuralegenda Mattssonin Tommi. Sama mies joka maalivahtitaitojen lisäksi hallitsee myös siivouskoneiden käytön yöaikaan. Toinen comebackin rosteriin tehnyt pelaaja oli Kujanpään Marko. Sama mies, joka jo 15 vuotta sitten nimettiin seuran kakkosmaalivahdiksi. Debyytti maalivahtina antaa kuitenkin yhä odottaa itseään.

Jo aiemmin mainittujen herrojen lisäksi kokoonpanosta puuttuivat tällä kertaa Jani Kainulainen (Juho Sipilän kanssa kylpylässä), Joni Latokylä (kissavahtina) ja Heikki Järvinen, joka oli Salatut Elämät – faniristeilyllä.

River Rats hallitsee myös uhkapelit.

Los Bastardos – River Rats 0-12

Suorastaan uskomattoman herkulliset asetelmat päivän ensimmäiseen koitokseen. Sarjakärki River Rats sai vastaansa sarjakolmosen Los Bastardoksen. Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen syksyllä päättyi 6-6 tasalukemiin ja odotukset kovaan kärkikamppailuun oli olemassa. Ja mikä tärkeintä, niin River Rats pelaajien mielissä oli, että vihdoin vastaan tulee joukkue, jolle kannattaa hävitä nousuvaaran ollessa todella uhkaava ennen päivän koitoksia.

Itse ottelu olikin sitten kaikkea muuta mitä saattoi odottaa. River Rats dominoi kenttätapahtumia alusta loppuun aivan jokaisella osa-alueella. Esitys oli jopa niin suvereeni, että ottelun jälkeen ihmetystä aiheutti ainoastaan vastustajan korkea sarjasijoitus. Los Bastardos liikkui kentällä vähintään yhtä nopeasti, kuin normaali ihminen keittiökaupoilla. River Ratsilla on tällä kaudella kasassa seurahistorian hitain ja kankein rosteri, mutta silti vastustaja jäi jopa juoksussa täysin jalkoihin.

Myöskään vastustajan pallon käsittely ei häikäissyt missään kohtaa. ”Kun vastustajalla oli pallo omalla alueellaan, niin päätin centterinä odottaa keskellä kenttää ja lähes joka kerta vastustaja joko kuljetti pallon mulle tai syötti suoraan mulle”, River Ratsista kommentoitiin pelin jälkeen.

Teurastuksessa esiin nousi Marko Kujanpää, joka on ennenkin noussut esille isoissa peleissä (nousukarsintapeli Salamandersia vastaan nevöfoget). Marko iski ottelun alkuminuuteilla maalillaan samalla sadannen tehopisteensä, luonnollisesti poikansa syötöstä. Marko maalasi ottelussa myös toistamiseen, tilanteessa jossa edes maalivahdin kyljelle heittäytyminen ei auttanut tulisen viivapommin edessä.

Tilanne ottelussa taisi olla 11-0 kun toinen ottelun tuomareistakin vaivautui tulemaan paikalle. Lopulta ottelu katkesi 12 maalin eroon n. kaksi sekuntia ennen täyttä aikaa. River Ratsille kärkikamppailusta tyylipuhdas 12-0 voitto ja Tommi Mattssonille comebackissään maukas nollapeli. Tähän kun lasketaan edeltävän turnauksen 8-0 voitto, niin River Ratsin maali oli pysynyt puhtaana jo kaksi ottelua putkeen. Tähän ei olekaan koskaan aiemmin maailmassa vielä pystynyt mikään muu salibandyjoukkue, joten jälleen yksi uusi Maailmanennätys kirjattiin River Ratsin nimiin.

Tehopisteet: Janne Kujanpää 2+5, Joni Sjöström 3+3, Sami Wasama 2+1, Marko Kujanpää 2+0, Miro Wasama 1+1, Jani Lehtinen 2+0, Lasse Heininen 0+0, Iiro Koskinen 0+0 ja Tommi Mattsson 0+0.

Maalikoosteesta löytyy tällä kertaa todellisia helmiä. Jani Lehtinen osui suoraan ilmasta lättysyöttöön, vastustaja kuljetti pallon suoraan Joni Sjöströmille ja Miro Wasamalle tehtiin kunniakuja jne.River Rats – FBC Turku5  9-4

Kokoonpanossa ehti tapahtua muutoksia parin tunnin tauon aikana. Tommi Mattsson lähti ja tilalle tuli Simo Pilpola, joka oli vihdoin saanut nurmikkonsa näkyviin lumen alta. Jerry Tuomisen krapula helpotti ja näin ollen myös köyhän miehen Julius Karjalainen pääsi tekemään tämän kauden debyyttinsä. Automatkalla hallille Tuominen kuunteli Suurlähettiläiden hittibiisejä.

Pysyykö kukaan enää näissä perillä, että mikä FBC Turun joukkue on numeroltaan mikäkin? Onko FBC Turun vitosjoukkue sama kun pelaa myös liiton 1.divaria? Vai onko tämä se farmijoukkue, joka pelaa myös liiton 2.divaria? Noh pomminvarmasti jompikumpi näistä kuitenkin. River Rats kaivoi syksyllä 7-4 voiton FBC:stä pelattuaan jopa laiskemmin kuin pari viikkoa sitten ilman vaihtopelaajia.

Iiro Koskinen syttyi liekkeihin FBC:tä vastaan.

Kaksi ottelua kestänyt nollapeliputki mureni poikki juuri niin nopeasti kuin arvata saattoi. Ottelu ehti vanheta ainoastaan 17 sekuntia, kun River Ratsin maalilla Simo Pilpola joutui antautumaan. Katsomosta bongattiin muuten Kuuluvaisen Arto, joka lienee ollut paikalla scouttaamassa pelaajia tulevan kesän katusählykiertueelle. Simon nimi vedettiin papereista yli 17 sekunnin jälkeen.

FBC Turku oli käytännössä täysin erilainen joukkue kuin päivän aiempi vastustaja Los Bastardos. Beeceen riveistä löytyi nimittäin yksi puolustaja, joka osasi ihan oikeasti pelatakin. River Rats joutui ottelussa ajoittain jopa ottamaan juoksuaskeleita alaspäin ja Simo Pilpolan hereilläoloa testailtiin tasaisin väliajoin.

Ottelun käännekohta oli River Ratsin 4-2 johtomaali. Jo aamupelissä loistanut Marko Kujanpää kävi kolaamassa yhden vastustajan pelaajista ja riisti samalla pallon joukkueelleen. Nopea vastahyökkäys ja avaus Kujanpään Jannen lapaan, jonka passista Joni Sjöström iski etuylänurkkavedolla maalin, joka vaikutti katkaisevan vastustajan selkärangan.

Tuon Markon kolaamisen jälkeen vastustaja hädin tuskin uskalsi tulla enää River Ratsin kenttäpuoliskolle ja yksi FBC:n pelaajista lähtikin suosiolla istumaan loppupelin ajaksi katsomon puolelle. Koko FBC:n joukkue näytti lyhenevän puoli metriä tuon taklauksen jälkeen. Ottelun jälkeen Lasse Heininen harmitteli, että kaksinkamppailut ottelussa loppuivat kokonaan. Syy kaksinkamppailujen loppumiseen oli juurikin tuo vastustajalta luulot pois ottanut kolaaminen, joka näkyy myös maalikoosteessa.

Lopulta River Rats meni ottelussa menojaan ja otti murskavoiton 9-4 lukemin.

Tehopisteet: Iiro Koskinen 4+0, Joni Sjöström 1+3, Sami Wasama 2+1, Janne Kujanpää 1+2, Jerry Tuominen 1+2, Marko Kujanpää 0+1, Jani Lehtinen 0+0, Lasse Heininen 0+0, Miro Wasama 0+0 ja Simo Pilpola 0+0.

Kahden murskavoiton päivä oli toki ilahduttavaa, mutta kieltämättä tämä aiheutti lisää harmaita hiuksia (jos hiuksia on) sarjanousun välttämiselle. Muutama matsi on vielä kautta jäljellä ja joukkue kokoontuukin lähiaikoina yhteen suunnittelemaan loppukauden otteluiden lopputulokset.

Loppuun vielä annettiin vapaa sana pelaajille kommentoida fiiliksiään päivän jälkeen. Turvallisuussyistä kaikki kommentit on rapsassa nimettöminä.

”Rakkauteni River Ratsia kohtaan on äärimmäisen suuri”

”Miksi Janne vei pelin jälkeen Lassen housut?”

”Vittu et Hassettaa”

”Kake on kuulemma laihtunut rajusti”

”Miten Juho Sipilän kylpyläreissu mahtoi mennä?”

”Eikö me velliperseet osata olla pois nousutaistosta?”

Seuraava hallisarjakoitos on luvassa 9.2, jolloin ohjelmassa on vain yksi ottelu ja se pelataan klo 16 ja vastassa sympaattinen Team Chaos.

Simo ei uskalla olla eri mieltä Lassen analyysin kanssa.