Hasse ja Lasse ilmiliekeissä hallisarjassa

Hasse teki sen taas – jälleen yksi onnistunut comeback. River Rats järjesti kaikkien aikojen maalikarkelot Heikki ”Hasse” Järvisen paluuottelussa. Lauantai-ilta leaffillä sisälsi tällä kertaa lähes kaiken mahdollisen draaman.

Kaksi viikkoa piti jälleen odotella River Ratsin paluuta kaukaloon. Odotus kuitenkin kannatti, sillä River Rats iski ensimmäistä kertaa seuran hallisarjaottelussa peräti 15 häkkiä.  Lienee sanomattakin selvää, että kyseessä on jälleen uusi Maailmanennätys River Ratsin nimiin. River Ratsin ja Team Chaoksen väliset kamppailut ovat perinteisesti olleet maalirikkaita, eikä tämäkään kerta tuonut poikkeusta.

River Ratsin kokoonpanosta löytyi tällä kertaa kahdeksan kenttäpelaajaa ja maalille oli jälleen hälytetty Tuomas Juntunen, joka muuten pelasi edellisessä ottelussaan nollapelin. Poissa illan rosterista olivat tällä kertaa Jani Kainulainen (healthy scratch), Joni Latokylä (upper body injury), Jerry Tuominen (siivouspäivä) ja Marko Kujanpää, joka lähti naapurinsa Pauli Kiurun kanssa Havaijille.  

Team Chaoksella oli tällä kertaa mukana yksi kenttäpelaaja vähemmän kuin River Ratsilla, joten ottelusta uskalsi varovasti odottaa hidastempoista ottelua. Viime kohtaamisessa jopa fläppitaulun esille kaivanut Chaos pelasi tyylilleen uskollisesti hyökkäyspelin ehdoilla. River Rats kuitenkin kesti Lasse ”Klasu” Heinisen johdolla satunnaiset vastahyökkäykset ja pääasiassa ottelu oli River Ratsin vyörytystä kohti Chaoksen kenttäpuoliskoa.

Ehkä ihan ottelun alkuminuutit piti vielä kasassa jonkunlaisen jännityksen ilmassa, mutta viimeistään ottelun kymmenennellä minuutilla oli jo selvää, että ottelu tulee päättymään River Ratsin murskavoittoon. Ottelussa nähtiin myös fyysisiä vääntöjä, joista poimintana tilanne, jossa Iiro Koskinen antoi vastapuolen tähtipelaajalle kovuutta niskalenkin kera.

Maalikoosteesta pääsee vielä herkuttelemaan kaikki River Ratsin maalit, mutta sieltä voi jo nostaa esille muutamia poimintoja. Lasse Heininen iski suorastaan piinavan pitkän odotuksen jälkeen kauden avausmaalinsa ja pudotti samalla seurahistorian toiseksi suurimman gorillan harteiltaan. Maali oli Heinisen uran maali nro 9. Teemu Vähätalo pitää vielä hallussaan seurahistorian suurinta gorillaa tahkottuaan useamman kauden ennen uran avausmaalia.

Ja kaiken hehkutuksen arvoisesti Heikki ”Hasse” Järvinen iski ottelussa viisi maalia ja oli jälleen kentän kunkku paluuottelussaan. Historian aikana jo lukuisia comebackejä tehnyt Säbä-Heikki ampui sen verran tulisia rannareita, että niitä tuskin olisi Ari Ahvenkaan pysäyttänyt. Hasse uhosi jo seuraavassa ottelussa rikkovansa kaikki Jani Kainulaisen maaliennätykset.

Hassella oli pelin jälkeen aihetta soitella Paimioon ja kertoa viiden maalin illasta.

Myös aktiivisesta pallottomasta pelistä ja ahkerasta karvaustyöstään tunnettu Joni Sjöström pääsi 2-1 maalissa totaalisesti yllättämään vastustajan puolustajan rajulla karvauksellaan. Vielä enemmän tilanteesta yllättyi Chaoksen maalivahti. Jaromir Jagrin kohtaamisesta uutta virtaa peliinsä saanut J.Sjöström on alkuvuoden viidessä ottelussa iskenyt tehot 6+12.

River Rats oli teurastustuulella ja nappasi ottelusta voiton peräti 15-5 lukemilla.

Tehopisteet: Joni Sjöström 4+3, Heikki Järvinen 5+0, Janne Kujanpää 2+1, Sami Wasama 2+1 ja 2min, Simo Pilpola 1+2, Lasse Heininen 1+1, Miro Wasama 0+2, Iiro Koskinen 0+1 ja 2min ja Tuomas Juntunen 0+0.   

Kautta on jäljellä vielä neljä ottelua ja River Rats marssii edelleen sarjakärjessä. Nousuvaaran uhka on edelleen suuri. Simo Pilpola pelaa elämänsä kautta, Lasse Heininen suorastaan roihuaa liekeissä, Miro Wasaman silmävamma on parantunut, Iiro Koskinen on sarjan fyysisin hyökkääjä, Hasse Järvinen teki comebackin jne. Huhhuh sentään, miten tällaisella rosterilla edes pystyy välttämään sarjanousun?

Seuraavat ottelut hallisarjassa käydään vasta 17.3, joten kiusallisen pitkä odotus on nyt luvassa. Ainiin, lauantaina 6.4 River Ratsin pelaajat perheineen kokoontuvat yhteen viettämään rauhallista iltaa Sami Sjöströmin kämpille. Hasse lupasi jälleen laittaa illan ajaksi whatsappiin livesijainnin seurannan päälle.

Myös Koskisen Iiroa pyydetään usein mukaan yhteiskuviin.