Hallisarjan syvin olemus pohdinnassa

Mikä hallisarja on ja miksi sitä pelataan? Ja minkä helvetin takia River Rats on jaksanut tahkoa sitä jo 15 vuotta? Näihin kysymyksiin yritetään nyt epätoivoisesti löytää vastauksia. Sen lisäksi tutkan alla on kauden tilastot toistaiseksi, sekä katsaus alltime-tilastoihin ja seuraennätyksiin.

Hallisarja…tuo legendaarinen kohtaamispaikka. Ensimmäisenä hallisarjasta tulee mieleen puserot maalitolppina ja ylärima vähän fiiliksen mukaan. Seuraavaksi mieleen tulee vanhat ja väsyneet äijät krapulapäivänä pelaamassa hihattoman paidan kanssa. Unohtamatta sitä, että otteluissa on aina aloittelevia erotuomareita.

Hallisarjassa ainut oikea tapa avata peliä on kiskaista kaaripallo katon rajaa hipoen kohti vastustajan kenttäpuoliskoa. Välillä pallo kuitenkin osuu kattoon ja sitten huudetaan perään ”Vittu koittakaa ny hakea paikkaa”. Pelaaminen hallisarjassa vaatii ainoastaan omat sisäpelikengät, sillä järjestäjä tarjoaa ala-asteelta tutut keltaiset ja punaiset mailat. Joukkueen paras pistemies saa käyttöönsä valmiiksi taivutetun Jollyn.

Kaikki tulevat pelaamaan hallisarjaa omien tehopisteiden kautta. Ajoittain vankilasarjaa muistuttava pelailu on vaatinut paikalle myös poliisien oman joukkueen rauhoittamaan tilannetta. Jo lähes epätoivon partaalle sysättyjen tuomarien suusta onkin vuosien saatossa kuultu legendaarinen pelaajia rauhoittava kommentti ”Seuraava mikä tahansa rike on sitten punainen kortti”.

Tuon pohjustuksen jälkeen onkin syytä kysyä River Ratsin pelaajalta (ei halunnut esiintyä omalla nimellä), että mikä saa hänet edelleen pelaamaan hallisarjaa. ”Olemme kaikki henkilöbrändejä. Kukaan ei yksinkertaisesti uskalla lopettaa. Liian suurin pelko oman brändin kolhiintumisesta kun olemme nähneet kuinka vaikeaa entisten huippu-urheilijoiden on sopeutua normaaliin arkeen.”

Hallisarjan syvintä olemusta ei ole syytä miettiä tämän enempää.

Aloittelevan erotuomarin käsimerkit keskialoituksessa.

River Ratsilla on tosiaan menossa jo kausi numero 15, jota on jäljellä vielä neljä runkosarjan ottelua. Kaikilla kausilla mukana olleita alkaa olla huolestuttavan vähän. Joni Sjöström, Marko Kujanpää ja Simo Pilpola voidaan laskea mukaan todellisiin hallisarja-ikoneihin. Sami Sjöström ja Jani Kainulainen ovat myös edustaneet kaikilla muilla kausilla River Ratsia, paitsi parhaillaan menossa olevalla kaudella, joten heidän putki uhkaa katketa (ei sentään ryyppyputki).

Sami Juvala pelasi 13 kautta, ennen kuin alkoi tosissaan keskittyä kehonrakentamiseen. Tommi Mattssonilla on menossa kausi nro 12 ja Janne Kujanpäällä nro 11. Wasaman veljeksillä alkaa ensi syksynä juhlakausi nro 10 jne.

Seurahistorian ensimmäisestä ottelusta 15 vuoden takaa on edelleen joitakin muistikuvia. Alkoholi ei olekaan tuhonnut muistia aivan kokonaan, vaan korkeintaan hieman värittänyt sitä. Sami Sjöström ampui seurahistorian avausmaalin Joni Sjöströmin syötöstä. Hieman ennen tuota avausmaalia Teemu Vähätalo ampui pallon tolppaan. Tuota tolppalaukausta lähemmäs maalia Vähätalo ei sitten päässytkään ensimmäisen neljän kauden aikana, vaan ampui uransa avausmaalin vasta viidennellä kaudella. Välittömästi tuon ottelun jälkeen Vähätalo lopetti uransa ja totesi ettei ole enää mitään mitä voisi urallaan saavuttaa.

Tuossa legendaarisessa avausottelussa pelasi jo aiemmin mainittujen hahmojen lisäksi maalissa Mattssonin Tommi. Pelaajistosta löytyi tuolloin myös Petri Liikala, jota valtaosa pelaajistosta luuli ensin joukkueen valmentajaksi. Mukana ensimmäisessä turnauksessa oli myös Joona Nurminen, joka iski kahteen peliin tehot 1+4. Pääkoppa ei kuitenkaan kestänyt pistepörssin piikkipaikkaa, sillä loppukausi tuotti ainoastaan tehot 1+0. Harva tietää tai harva muistaa, että ensimmäiset kolme kautta River Rats pelaili vielä nimellä Legion of Doom.

Seurahistorian avausottelu: 26.9.2004 Legion of Doom – Harjattula 8-1

Kyseessä oli sunnuntaipäivä, joten monikaan tuskin oli pelaamassa ilman krapulaa.

Joukkuekuva 2005
River Rats joskus helvetin kauan sitten.

 Seuraavaksi katsaus pelaajien alltime-tilastoihin (nimen perässä kuluvan kauden pisteet):

#8 Sami Wasama, 12 ott, 18+8=26

Tämän kauden maalipörssin kärkinimellä sadan maalin raja alltime-tilastoissa paukkui rikki tällä kaudella. Nyt kun Tuominen ja Juvala on ohitettu Alltime-tilastoissa, niin seuraavaksi tähtäimessä on 200 pistettä. Nyt kasassa on 178 pistettä.

#10 Janne Kujanpää, 7 ott, 9+13=22

Kasassa on nyt 185 maalia ja yhteensä 292 pistettä. Seuraavaksi tähtäimessä on alltime-tilastojen kakkonen Jani Kainulainen, joka on vielä 81 pistettä Jannea edellä. Tapahtuuko vallan vaihto jo tämän kauden aikana?

#13 Iiro Koskinen, 12 ott, 12+8=20

Ennen tätä kautta ei yhtään jäähyä ja nyt kasassa jo 4min edestä boxia. Kohentanut asemiaan tämän kauden aikana ja taakse maratontaulukossa ovat jääneet sellaiset seuralegendat kuten Olli ”Ironman” Väkevä ja Esa ”Salaoja” Nieminen. Kova vääntö sijoituksista Joni Latokylän kanssa.

#14 Heikki Järvinen, 5 ott, 9+0=9

Säbä-Heikki ohitti kuluvan kauden aikana Timo Leiniön. Seuraavat tavoitteet ovat ohittaa Marko Kujanpää ja ottaa uran toinen jäähy. Tämän hetken kuumin pelaaja hallisarjassa – kaikella tavalla.

#17 Miro Wasama ,11 ott, 2+12=14

Kasvattanut etumatkaa Sami Sjöströmiin ja saavuttanut Simo Pilpolaa. Sadan syöttöpisteen merkkipaalu lähenee, sillä kasassa on nyt 84 syöttöpistettä.

#19 Lasse Heininen, 10 ott, 1+3=4

Lasse painoi jo viime kauden pelurin Olli Hyrskyn ohi. Jaakko Satopää on vielä kaksi pistettä Lassea edellä ja Jaakko saakin loppukauden aikana tosissaan jännittää, että saako nauttia vielä kesän ajan Lassen edellä olemisesta.

#20 Joni Latokylä, 9 ott, 12+2=14

Koskisen tavoin Latokylä paineli Väkevän ohi ja on nyt Niemisen kanssa tasapisteissä. Lähes spektaakkelimaisen kova vääntö Koskisen kanssa alltime-pörssissä jatkuu.

#77 Simo Pilpola, 11 ott 4+2=6

Tämän kauden pienehkö pistemäärä selittyy sillä, että Pilpola on kantanut päävastuun River Ratsin maalilla. Sami Juvala on enää kolme pistettä Simoa edellä, joten siinä tavoitetta loppukaudeksi.

#81 Marko Kujanpää, 2ott, 2+1=3

Sadan pisteen raja paukkui rikki tämän kauden paluuottelussa. Sami Sjöström on tilastoissa edellä enää alle kymmenen pisteen verran, mutta Hassen maalivire on tällä hetkellä sen verran kova, että Markolla on syytä tähyillä myös taakseen.

#96 Joni Sjöström, 12 ott, 16+23=39

500 pisteen raja rikkoutui alkuvuodesta. Kasassa on nyt yhteensä 297 syöttöpistettä, joten nähtäväksi jää pitääkö vielä yksi pallo ottaa talteen tämän kauden aikana.

Jerryltä, Kakelta ja kumppaneilta odotellaan vielä lisää näyttöjä.

River Rats rikkoi viime kaudella yhden kauden maaliennätystään iskemällä 138 maalia. Tämän kauden sarjassa on nyt 98 maalia, joten vaatii vielä kunnon maalikarkelot loppukauden otteluihin tuon ennätyksen rikkomiseen.

Ennätyksiä pääset ihastelemaan täältä.

Alltime-pistepörssiä pääset ihastelemaan täältä.

Tämän kauden pistepörssiä pääset ihastelemaan täältä.

Lopetetaan tältä erää tähän ja jatketaan maaliskuun 17.päivä pelien merkeissä.

Hallisarjassa maalivahdin varusteet ovat hieman erilaiset, kuin liiton peleissä.