Kainulaisen comeback hallisarjan päätöskierroksella

Pelaako joku sählyä vielä tähän aikaan vuodesta? Hallisarjassa runkosarjan päätöskierros oli viety huhtikuun viimeiselle viikonlopulle, joka ei suosi ainakaan River Ratsin kaltaista ryhmää, joka on jo kuukauden verran viettänyt aikaa lähikuppiloiden terasseilla. Päätöskierroksella nähtiin myös vihdoin ja viimein Jani Kainulaisen odotettu comeback.

Koko kauden loukkaantumisen takia missannut Jani Kainulainen teki tosiaan odotetun comebackin. Edelliskaudella koko hallisarjan suosituimmaksi pelaajaksi valittu Kainulainen näytti silmin nähden onnelliselta heti hallille saavuttuaan. Urheilullista ja terveellistä elämää viettänyt hallisarjalegenda oli omien sanojensa mukaan kaivannut erityisesti raatamista kahteen suuntaan, alivoimapelaamista ja Juho Sipilän värikynällä höystettyjä ryyppytarinoita. Viimeksi mainittua ei kuitenkaan ollut tarjolla, joten Kaken oli tyytyminen Simon kesälomareissun suunnitteluun.

River Ratsin kokoonpanossa päätöskierroksella oli maalivahdin lisäksi yhdeksän kenttäpelaajaa. Tuomas Juntunen oli jälleen hälytetty maalin suulle ja Jukka Eronen tuli vahvistamaan puolustuspäätä. Iiro Koskinen vaihtui päivän ensimmäisen ottelun jälkeen Joni Latokylään. Koko päivän missasivat Kujanpään veljekset, jotka olivat Manchester Cityn mestaruusjuhlissa.

Ensimmäisessä ottelussa vastaan asteli PIF Paraisilta. Kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi River Ratsin selkeään voittoon ja samaa osasi odottaa tälläkin kertaa vähämiehistä Piffeniä vastaan. Ottelusta muodostui jopa hallisarjaotteluksi todella hidastempoinen.

PIF-leiristä paljastui lähes epätoivo ottelun edetessä. River Ratsin hidas ja kankea ryhmä dominoi kenttätapahtumia ja sai pallonhallintaprosentiksi n. 95. Jopa aina tärkeät keskialoitukset alkoivat kääntyä River Ratsin vapareiksi vastustajan yrittäessä saada pallokosketuksia väärin asetellun mailansa turvin. River Rats ei siis antanut vastustajan koskea palloon edes aloituksissa, vaan oli armoton nuorennusleikkauksen kokenutta Piffeniä vastaan.

River Rats oli täysin pitelemätön myös aloituksissa.

Maalikoosteesta pääsee ihastelemaan jälleen mielettömän kauniit River Ratsin maalit ja erityisesti Lasse Heinisen maali kulmavaparista oli suoraan River Ratsin pelikirjasta. Lasse Heinisen juoksusta täysin puskista yksin avopaikkaan tuli mieleen Marko Kujanpää 20 vuotta sitten.

Lasse esitteli myös bravuuriaan ”täysin riskitöntä pelaamista” ottelun loppuhetkillä, eikä käynnistänyt Kainulainen&Sjöström tutkaparille 2vs0 hyökkäystä, vaan päätti pelata varman päälle ja syöttää pallon kohti omaa päätä.

Ottelu päättyi River Ratsin 8-4 voittoon.

Ottelussa saavutettiin myös merkkipaalu, kun aiemmin tällä kaudella 500 pistettä kasaan saanut Joni Sjöström sai nyt tililleen 300 syöttöpistettä (300 epäonnistunutta laukausta?). Joni itse kommentoi merkkipaaluaan seuraavasti:

Oli hienoa, että vanha tutkaparini Jani Kainulainen teki maalin syötöstäni tuohon juhlaosumaan. Juuri oikea mies viimeisteli tuon osuman, joten kiitos myös hänelle, joka on varmasti valtaosan noista 300 syötöstä päättänyt maaliin.

Tehopisteet PIF-ottelussa: JoniS 1+3, Kake 3+0, SamiW 2+0, Lasse 1+1, Hasse 1+1, Iiro 0+1, Jukka 0+1, Simo 0+1, Juntunen 0+0, Miro 0+0.

Parin tunnin tauko ennen runkosarjan viimeistä ottelua, jossa vastassa oli FBC Melapojat. Sama vastustaja taitaa olla jo kolmannen kauden peräkkäin samassa lohkossa, mutta ennen ottelua kukaan ei vieläkään tahtonut muistaa, että ketä siellä edes pelaa. Onko kyseessä siis hallisarjan Arizona Coyotes?

Kahden tunnin tauko näytti tekevän todella hyvää. Osa käytti tauon hyödyksi oluen juontiin, osa pizzan syöntiin ja osalle näytti maistuvan päiväunet kostean baari-illan jälkeen. Kaikki oli siis hiottu viimeisen päälle tähän runkosarjan päätöskamppailuun.

Tilanne sarjataulukossa oli hieman helpottunut. HIF varmisti juuri ennen River Ratsin ottelua suoran nousun ja näin ollen tiedossa oli jo, että kausi tulee jatkumaan nousukarsinnoissa. Koko kauden pelottanut suora nousu onnistuttiin siis tälläkin kertaa välttämään täpärästi ja siitä hatunnosto kuuluu koko joukkueelle.

Ottelu Melapoikia vastaan meni käsikirjoituksen mukaan. River Rats oli kentällä selvästi liikkuvampi joukkue ja näytti heti alusta lähtien juoksevan vastustajan yli. Vastustaja ei tainnut ottelussa edes ehtiä karvaamaan, vaan River Ratsin nopea pallonliikuttelu lähinnä pakotti vastustajan pelaamaan kilpikonnaa omalla alueellaan.

Yhtään harhasyöttöä River Rats ei ottelussa antanut ja yhtään pallonmenetystä ottelussa ei nähty. Myöskään kenenkään Rats-pelaajan längeistä palloa ei laitettu ja erityisesti hyökkäyspään ratkaisut olivat silmiä hiveleviä. Ketään vastustajan pelaajaa ei ottelun aikana kampitettu, eikä River Rats joutunut kertaakaan ottelussa rikkomaan. Hyvällä jalalla ottelussa ollut Rats ei yksinkertaisesti joutunut rikkomaan maagisen jalkanopeutensa ansiosta.

Lähes täydellinen esitys päättyi kuitenkin Melapoikien 8-4 voittoon.

Tehopisteet: Miro 1+1, JoniS 1+0, Hasse 1+0, SamiW 1+0, Kake 0+1, Simo 0+1 Jukka 0+1, Juntunen 0+0, Lasse 0+0, JoniL 0+0.

Mitäs nyt sitten seuraavaksi tapahtuu? Nousukarsinnat ovat edessä viikon kuluttua, jos River Rats saa jengin kasaan, mutta tähtäin on jo jossain aivan muualla. Onko tänä vuonna päätösristeily? Onko tänä vuonna nurmikkosählyt? Koska Lassen peräänkuuluttamat Jannen tuparit on? Mikä tulee olemaan Simon kesälomareissun kohde? Kuinka monta kertaa Hasse käy laivalla kesän aikana? Koska Iiro debytoi joukkueen dokailutapahtumassa? Kysymyksiä on luvattoman paljon ilmassa, mutta vastauksia toistaiseksi melko vähän.

Jos tämä oli kauden viimeinen rapsa, niin River Rats toivottaa kaikille hyvää, mutta kosteaa kesää!

Olipas aurinkoinen esitys River Ratsilta.