River Rats suoraan altaan syvään päähän

Uusi sählykausi on jälleen avattu ja vuorossa on River Ratsin hallisarjakausi nro 16. Tällä kertaa kausi sai kuitenkin shokkialun River Ratsin kokiessa tappion heti kauden avauspelissä. Oliko kesällä treenaaminen sittenkin virhe?

Joukkueen pelaajistossa ei ole suuria muutoksia kesän aikana tapahtunut. Riveistä poistui Heikki Järvinen, joka ilmoitti jatkossa keskittyvänsä Matkahuollon ryhmä-whattsapin lukemiseen. Myös seuralegenda Marko Kujanpää ottaa sen verran etäisyyttä joukkueeseen, että ilmoitti pelaavansa jatkossa vain ottelukohtaisella sopimuksella. HUOM, ainoastaan seuralegenda voi tehdä näin.

Lienee kuitenkin jo nyt selvää, että Marko hakeutuu vain niihin peleihin, joissa on ennakkoon ajateltuna parhaat mahdollisuudet päästä tehopisteille. Hirveästi kommentteja ottelukohtaiseen sopimukseen ei mieheltä itseltään saatu, mutta suostui hän kuitenkin lopuksi kommentoimaan, että ”Näkisin River Ratsin tulevaisuuden ihan hyvänä”. Tämä tieto varmasti lämmittää meitä kaikkia.

Kauden avausturnaus sisälsi myös tuttuun tyyliin poissaoloja. Molemmat pelit missasivat Jani Kainulainen ja Janne Kujanpää. Suurlähettiläät alkavat olla menneen talven lumia River Ratsien keskuudessa ja molemmat poissaolijat ilmoittivatkin keskittyvänsä koko viikonlopun ajan Roope Salmisen musiikillisen tuotannon kuunteluun.

Päivän ensimmäisessä pelissä mukana olivat lähes vuoden tauon jälkeen hassemaisen comebackin tehnyt Jerry Tuominen, sekä Ottawa Senatorsin kannattajana tunnettu Miro Wasama. Molemmat edellä mainitut herrat poistuivat kuitenkin ottelun jälkeen Juho Sipilän vaimon synttäreille. Kyllä, luit oikein – Juho Sipilän vaimon synttäreille.

No joo olihan se Juho Sipiläkin toki pois näistä otteluista, mutta kuuluuko hän nyt joukkueen rosteriin vai ei? Joka kesä comebackistä kohistaan ja yhdet lyseon vuorot ja hallisarjapelin jälkeen miestä ei kuitenkaan enää näy. Aikoinaan puhumalla tiensä joukkueeseen raivannut Sipilä on kuitenkin erityisen mieluisa paluumuuttaja, jos todella huhut comebäckistä pitävät paikkansa. Oli miten oli, niin Tuomas Juntunen on onneksi kuitenkin sitoutunut länsirannikon kauneimman seuran tolppien väliin koko kauden kattavalla sopimuksella.

Lassen johdolla kisoihin?

Taitaa olla jo kolmas kausi putkeen kun Burana Team osuu River Ratsin kanssa samaan lohkoon. Buranasta onkin tullut näiden kausien aikana hankalahko vastustaja ja lähestulkoon ainoat tappiot koko kaudella ovat tulleet juurikin Buranaa vastaan.

Tällä kertaa River Rats joutui suoraan altaan syvään päähän. Kolme ensimmäistä laukausta ja Burana johti 3-0. Myös viime kausi alkoi lähes samalla tavalla, mutta silloin joukkue nousi vielä rutiinilla tasapeliin saakka. Kauden avauspelissä hetkellinen herääminen ja momentum ei tänään kuitenkaan kartuttanut joukkueen pistepottia.

River Rats kärsi 7-4 tappion ja lähestulkoon kaikki hallilla olivat shokissa. Vihaisimmat katsojat ehtivät jo kysellä, että ansaitseeko nykyinen pelaajisto edes kantaa River Ratsin peliasua. Esitys oli todella huolestuttava ja aina hyväntuulinen Iiro Koskinenkin vaikutti pelin jälkeen todella pettyneeltä. Syvästä huolesta kertoo myös se, että kukaan ei pelin jälkeen hehkuttanut omia tehopisteitään.

Pelien välissä oli tällä kertaa ihana muutaman tunnin tauko ennen päivän toista ottelua. Vastaan asteli muutaman edellisen kauden sarjaporrasta ylempänä pelannut Iloveljet. Kun oikein yrittää muistella, niin Iloveljet on ollut River Ratsin kanssa samassa lohkossa n. 15 vuotta sitten SB-Areenan hallisarjassa.

Shokkitappio aamulta oli sen verran raju, että River Rats ei oikein missään kohtaa näyttänyt syttyvän myöskään tähän toiseen peliin. Olli Hyrsky, Sami Wasama ja Lasse Heininen onnistuivat maalinteossa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt kuin tasapelipisteeseen. Ottelussa päädyttiin 3-3 tasalukemiin vastustajan tehdessä tasoitusmaalin vasta ottelun viimeisellä minuutilla.

Kaksi ottelua ja saldona vaivainen yksi piste veti mietteliääksi. Nouseeko River Rats tästä vielä? Onko joukkue kriisissä? Pitääkö kohta soittaa Sami Sjöströmille? Miten ne synttärikemut mahtoi mennä? Kai edes SB Ajoa United jää sarjassa River Ratsin taakse?

Kysymyksiä on juuri nyt valtava määrä. Tietääkö kukaan niihin vielä vastauksia? Tuskin. Seuraavat hallisarjapelit on ohjelmassa 26.10 ja käytännössä River Rats on jo pakkovoiton edessä.

Jokainen kausi sisältää aina uuden ja erilaisen teeman. Tässä raportissa oli tarkoitus julkistaa todella näyttävästi tämän kauden teema, mutta laitetaan se nyt vähin äänin tänne loppuun, kun valtaosa lukijoista on jo kadonnut matkan varrella.  Kauden 2019-2020 teema on ”Vittu miten hyvältä ihminen voi näyttää River Ratsin paita päällä”. Näiden shokkitappioiden jälkeen pitää kuitenkin olla hieman maltillinen ja palata tuohon tämän kauden teemaan seuraavassa rapsassa.

Seuraavassa turnauksessa muuten pelit on klo 11 ja 17. Onkohan otteluohjelman tekijällä ollut jotain erityistä mielessä laittaessaan tällaisia taukoja juuri River Ratsille? Kuinka monta tuoppia Pulinassa ehtii kumota pelien välissä? Siihen saamme vastauksia vajaan kahden viikon kuluttua.

Salatut elämät näyttelijäkaarti samassa kuvassa.