Kriisi ohi – River Rats voitti!

Suorastaan katastrofaalisesti alkanut hallisarjakausi veti mietteliäiksi koko River Ratsin massiivisen kokoisen organisaation. Lauantaina 26.10 kaikki kuitenkin muuttui, kun River Rats palasi voittojen tielle ja osoitti jälleen miksi se on länsirannikon kaunein seura.

Synkkääkin synkempi lokakuu läheni jo loppuaan kun oli vuorossa kauden toinen hallisarjaturnaus. River Ratsin alkukausi oli kärsimysten tie, joka ajoi seuran jo lähes pakkovoiton eteen kauden toisessa turnauksessa. Yksi säälittävä tasapelipiste kahdesta ensimmäisestä ottelusta oli suorastaan häpeällinen tulos. Kriittisimmät huutelivat jo pelaajistoon muutoksia ja se mikä eniten loukkasi, myös joukkueen kesätreenien laatua ehdittiin kyseenalaistaa.

Perjantaina ja tietysti vielä lauantaiaamuna säätäminen joukkueen rosterin suhteen kävi kuumana. Kukaan tuskin oli täysin perillä ketä on tulossa päivän ensimmäiseen peliin ja kuka vasta jälkimmäiseen peliin. Yritetään nyt kuitenkin tiivistää poissaolijoiden listaa hieman asioita kaunistellen.

Päivän ensimmäisen pelin missasivat Jani Kainulainen ja Olli Hyrsky. Mr.Kainulainen juuttui ruuhkiin, kun Naantalin suunnalta oli jo aamulla tiet tukossa Turkuhallin suuntaan ja Sulon taksikyyti toi Ollin vasta iltapäivän matsiin. Molemmat matsit lauantaina missasivat Joni Latokylä ja Jerry Tuominen, jotka eivät olleet vielä pystyneet käsittelemään avausturnauksen pettymystä. Marko Kujanpää ei ensimmäisen turnauksen tulosten perusteella nähnyt vielä riittävän hyvää mahdollisuutta tehopisteiden tekoon, joten seuralegendan tämän kauden debyytti jäi vielä tekemättä.

3vs3 jatkoaika?
3vs3 jatkoaika?

Klo 11 alkanut aamupeli ja vastassa oli joskus useita vuosia sitten samassa 5.divarilohkossa ollut Valpas. Kyseessä kuurojen joukkue ja aiemmista kohtaamisista on lähinnä mieleen jäänyt lukuisat pelikatkot ja jokaisen vihellyksen jälkeinen torikokous pelaajien, tulkkien ja tuomarien kesken.

Tällä kertaa torikokouksia ei juurikaan nähty, sillä River Rats esiintyi ottelussa isännän elkein. Ottelu päättyi toisen erän puolivälissä 12 maalin eroon ja loppulukemiksi kirjattiin River Ratsin 13-1 voitto. Itse ottelua ei tällä kertaa ole syytä analysoida, mutta jos nyt kuitenkin haluaa jonkinlaisen pelikirja-analyysin ottelusta saada, niin on syytä kääntyä aina kriittisen ja analyyttisen Lasse Heinisen puoleen, joka taatusti näki Ratsin otteissa parannettavaa.

”Tyytyväinen ihminen ei kehity”. Tuolla asenteella ainoastaan pystyy kehittymään ja sitä Lassekin on usein voittopelien jälkeen painottanut, kun Simo on avannut kauluspaitansa nappeja. Useimmiten Simokin on Lassen ryöpytyksen jälkeen laittanut kauluspaitansa napit kiinni ja todennut, että kyseessä oli vain yksi ottelu matkalla kohti suurempaa päämäärää.

Avausturnauksen jälkeen tarvittiin kuitenkin Sami Sjöströmin apua, kuten jo viime rapsassa spekuloitiin. Erilaisesta näkökulmasta hallisarjaa analysoiva Sami totesi koko joukkueelle osuvasti, että ”Jokainen kompuroi joskus. Todelliset voittajat ovat niitä, jotka nousevat sieltä myös ylös.” Tuo lausahdus ei voinut olla näkymättä River Ratsin otteissa Valpasta vastaan.

Loppuun voisi vielä mainita, että Valpas sortui ottelussa koiruuksiin, jossa erästä River Ratsin pelaajaa koitettiin keihästää ja toinen Ratsin pelaaja suorastaan pakotettiin maasta pelaamaan ja sen myötä myös jäähypenkille. Onneksi molemmat selvisivät kuitenkin vain henkisillä traumoilla ja molemmat pystyivät jatkamaan myös päivän toiseen peliin.

Tehopisteet: Joni Sjöström 3+2, Sami Wasama 3+2, Janne Kujanpää 2+2, Lasse Heininen 2+1, Simo Pilpola 2+1 ja 2min, Iiro Koskinen 1+2, Miro Wasama 0+2, Juho Sipilä 0+0.

Kaken 1-0 maali sai kaikille hymyn huulille.
Kaken 1-0 maali sai kaikille hymyn huulille.

Hallisarjan järjestäjä suorastaan hemmotteli River Ratsin pelaajia ja päivän toinen ottelu alkoikin vasta klo 17. Kuka sitä nyt ei haluaisi omistaa koko päivää hallisarjasäbälle. Päivän toisessa ottelussa vastassa oli Poliisit, joka on tuttu vastustaja samasta lohkosta muutaman kauden takaa.

Ottelu Poliiseja vastaan oli fyysinen ja ensimmäisen kymmenen minuutin perusteella moni olisi saattanut luulla, että myös tasainen. River Ratsin suorastaan murhaavan tehokas viimeistely kuitenkin tappoi tämän ottelun melko nopeasti.

River Ratsin maalilla Tuomas Juntunen joutui kuitenkin maalin suulla huomattavasti enemmän työllistetyksi kuin Juho Sipilä aamupelissä. Poliisien maalit tulivat lähinnä takatolpalta tyhjiin, kun taas River Ratsin esitti lähes kaikki mahdolliset keinot maalintekoon.

Lopputulokseksi saatiin River Ratsin 13-5 voitto, joten ihan ok määlimäärä joukkueelle yhteen päivään. Toki parempaankin on vielä pystyttävä.

Tehopisteet: Sami Wasama 3+1, Janne Kujanpää 1+3, Jani Kainulainen 3+0, Joni Sjöström 2+1, Miro Wasama 1+2, Lasse Heininen 2+2, Simo Pilpola 0+2, Olli Hyrsky 1+0, Iiro Koskinen 0+1, Tuomas Juntunen 0+1,

River Rats palasi siis ryminällä voittokantaan ja kirkasti kilpeään. Kriisi on nyt ohi – ainakin hetkellisesti. Seuraavassa turnauksessa vastassa on SB Ajoa United, joten River Rats joutuu jälleen todelliseen testiin. Ilahduttavaa oli kuitenkin nyt huomata iloinen peli-ilme, jossa tämän kauden debyyttinsä tehnyt Jani Kainulainenkin näytti suorastaan lennokkaalta. Wasaman veljeksetkin uhkuivat peli-iloa ja aina suurella ylpeydellä Rats-paitaa kantava Janne Kujanpääkin näytti jo toipuneen Hassen lopettamispäätöksestä.

Kaikki näyttää juuri nyt hyvältä, mutta parempi ettei kukaan ole nyt liian tyytyväinen. Seuraavat Hassesarjan pelit on vuorossa 17.11 ja silloin huomion arvoista on, että pelien välissä on vain tunnin tauko.