River Rats täysin ylivoimainen edellisessä turnauksessa

Viime artikkelissa kävimme läpi kulunutta kautta ja teimme arvioita miten kevät tulee menemään. Joukkueen sisällä oli kova luotto omaan tekemiseen, vaikka syksyllä olikin tullut muutama notkahdus. kolmisen viikkoa sitten pelattu turnaus kuitenkin näytti että uusi päävalmentaja on mies paikallaan, ja että hänen pelikirjansa on suoraan salibandymaailman huipulta.

Jancker ja Rainmaker nuoruusvuosinaan

Vuosikymmenen ensimmäinen turnausviikonloppu meni aivan kuten kaikki viime vuosikymmenen turnauksetkin. Vaikka tällä kaudella maalivahtisäädöiltä ollaan pääasiassa vältytty (Juho Sipilä ja Tuomas Juntunen taistelevat ykkösmaalivahdin paikasta ja yrittävät lahjoa Päävalmentaja Tuomista peliajan maksimoimiseksi), oli jälleen vaikeuksia löytää riittävä määrä kenttäpelaajia. Vielä sunnuntaiaamuna näytti siltä, että ensimmäiseen ottelua varten joudutaan tekemään uusia hankintoja kalliilla hinnalla. Poissaoleviksi olivat tällä kertaa ilmoittautuneet Miro Wasama (etukäteen sovittu putkayö tulevien kommellusten korvaamiseksi), Joni Latokylä (häät Nigerialaisperijättären kanssa, jonka oli tavannut saatuaan tältä sähköpostia), Lasse Heininen (jumissa Funikulaarissa), Joni Sjöström (Ihailemassa RP:n ”lapiota”), Simo Pilpola (työhaastattelussa Lintuvesikoordinaattorin virkaan). Näiden lisäksi Jani Kainulainen missasi ensimmäisen pelin koska hän luuli että on vielä lauantai.

River Rats kävi Saksassa opiskelemassa liikennesääntöjä

Tilanne kuitenkin selvisi Miro Wasaman suostuteltua poliisit päästämään hänet putkasta etuajassa pois, ja Joni Latokylän jätettyä morsiamensa alttarille otteluun ehtimiseksi. Kiire tosin paistoi lämmittelyssä, sillä Miro huomasi ettei hänellä ole lainkaan shortseja mukana, ja pitkissä housuissa hän ei suostunut pelaamaan koska muuten hänen kauniit säärensä jäisivät piiloon. Miro oli jo tilaamassa uusia Shortseja Woltin kautta, kunnes joukkueen Laupias Samarialainen, Iiro Koskinen, tajusi ettei hän pelien aikana juokse askeltakaan joten hän voi hyvin pelata pitkissä verkkareissa.

Ensimmäisessä pelissä River Rats sai vastaansa Iloveljet, joiden kanssa kevään ensimmäisen peli päättyi tyrmäävästi 4-7 tappioon. Ennen toisen kohtaamisen alkua Iloveljet puhelivat että heillä on kolme pakkiparia, ja pikaisen katselun perusteella hyökäysketjuja oli lähes sama määrä.
Tämä ei kuitenkaan haitannut keltapaitoja, vaan peli oli taputeltu jo pelin alkuvaiheilta saakka. River Rats sai tehtyä 7 tai 8 maalia ennen vastustajan ensimmäistä osumaa, jolloin joukkue alkoi selvästi säästelemään päivän toista koitosta varten. Peli päättyi murskaavaan 10-4 voittoon. Juho Sipilä pelasi maalin suulla erinomaisen pelin, ja torjui yhden rankkarinkin.

Pisteitä ropisi seuraavanlaisesti:
Joni Latokylä 3+3 ja kakkonen huitomisesta
Sami Wasama 2+2
Miro Wasama 3+0
Janne Kujanpää 1+2 ja 15 torjuntaa
Olli Hyrsky 1+1
Iiro Koskinen 0+2

Kyseisen pelin maalikooste(ja Juhon torjuma rankkari) löytyvät alla olevasta Youtube-upotuksesta, jossa on hieman terävyysongelmaa tarkennusongelmista johtuen.

Toiseen peliin lähdettiin tyytyväisin mielin, ja peliin saatiin toinenkin vaihtopelaaja Jani Kainulaisen viimein havahduttua oikeaan päivään. Voi myös olla että poissaolo ensimmäiesestä pelistä johtui vastustaja, sillä Kainulainen on pelannut tällä kaudella ainoastaan yhden ottelun aiemmin ja sekin oli Poliiseja vastaan. Ehkä Jani pelkää muita joukkueita?
Maalin suulle tuli toiseen peliin Tuomas Juntunen, Juho Sipilän lähdettyä muuttopuuhiin. Kauden ensimmäinen kohtaamien Poliisien kanssa päättyi River Ratsin 5-13 voittoon, joten paineet eivät olleet ensimmäisen pelin tasolla. Vaikka River Rats onkin tunnettu siitä että helppoja pelejä ei koskaan ole, meni peli kutakuinkin samoilla raiteilla kuin ensimmäinenkin: River Rats teki maaleja ja vastustaja yritti pysyä perässä. Tuomas Juntunen päästi pelissä ainoastaan yhden maalin, hyökkäyskaluston viimeistellessä peräti 8 maalia. Pelin maaleista vastasi tänään pääasiassa pakisto, joka viimeisteli 6/8 kotijoukkueen maaleista

Pelin pisteet:
Janne Kujanpää 3+1
Olli Hyrsky 3+1
Miro Wasama 0+3
Jani Kainulainen
Sami Wasama 0+1
Joni Latokylä 1+0
Iiro Koskinen 1+0

Johtuen video-osaston huolimattomuudesta toisesta pelistä on saatavilla vain kahden maalin koosteet, sillä kamerasta loppui akku näiden jälkeen.

Kaiken kaikkiaan turnauspäivä sujui oikein mallikkaasti, ja päävalmentaja voi olla tyytyväinen uuden vuosikymmenen alkuun.

Lasse oli saanut lahjaksi ensimmäisen puhelimensa. Hän käytti suuren osan repasta sen käytön opetteluun

Seuraava turnaus on jo huomenna (tai tänään jos luet tätä vasta sunnuntaina). Vastaan asettuu ensimmäisessä pelissä Valpas, jonka pelaajistolla on outoja mieltymyksiä rapsutella mailalla vastustajien genitaalialueita. Ensimmäinen peli katkesi 13-1 tilanteeseen, joten ensimmäiseen peliin joukkue menee täysin takki auki.
Toisessa pelissä River Rats kohtaa sarjakärki HISEn, joka majailee 3p päässä River Ratsista. Ensimmäinen kohtaaminen päättyi HISEn viime hetken 5-4 voittoon, kun voittomaali syntyi ajassa 39:58. Tällä kertaa HISEllä on kuitenkiin vastassaan lähes koko River Ratsin voima, sillä Nimenhuudon ilmoitusten perusteella joukkueella on yhden vaihtopelaajan sijaan yksi vaihtoKENTÄLLINEN. Saksan repa on selvästi tehnyt hyvää pelaajien moraalille, ja jokainen haluaa päästä pelaamaan Hallisarjan ihanille pelikentille.

Lopuksi on vielä pakko mainita että Marko Kujanpään Comeback on lähempänä kuin koskaan, ehkä lähempänä kuin Hassen Comeback. Perjantaina 7.2.2020 Marko oli todistetusti Lyseolla harjoittelemassa, ja suostui myös kommentoimaan kyselyihin Comebackista

Olen odottanut omaa paluutani jo pitkään. Joka aamu herätessäni ajattelen että olisipa tänään se päivä kun teen paluun Hallisarjaan, ja saan pukea jälleen ihanan keltaisen paidan päälleni. Se päivä ei ole kuitenkaan vielä tänään, mutta pettymyksen korvaa pikkupoikamainen toivo että jonain päivänä se tapahtuu.

Markon katseesta voi aistia toivon pilkahduksen