Mieti nyt todella tarkkaan haluatko lukea tämän tekstin vai et. Luvassa on tunteiden vuoristorataa, jossa koelukijat eivät kaikki ole välttyneet kyyneleiltäkään. Olemme todellakin palanneet puolen vuoden hiljaiselon jälkeen – ja jälleen ryminällä!

Mitä kesä olisikaan ilman nousujuhlia? Niiltä ei tälläkään kertaa vältytty, mutta niistä aletaan pikkuhiljaa syksyn koittaessa toipua. Keskellä olutsesonkia pelattiin River Ratsin jokavuotinen Pihapeli-Allstars ottelu, jonka voittajaksi selvisi tänä vuonna Team Vara-Maukka. Voittajajoukkueeseen kuuluivat joukkueen kipparina toiminut Janne ”Ananas” Kujanpää, Juho ”Pirttihirmu” Sipilä, yleensä puolessa tunnissa naisista eroon pääsevä Joni Sjöström, sekä joukkueen saunaillassa shampoot (lattialle?) kadottanut Marko Kujanpää. Team Vara-Maukka nousi pihapelien SM-sarjaan, muiden jatkaessa vielä 1.divarissa.

Kunniamaininnan pihapeleistä ansaitsee myös huikeita otteita maalivahtina esittänyt Tommi Mattsson, joka voitti tänä vuonna myös perinteisen yleisurheiluottelun.

Seuralegenda Jari Anttilaan (keskellä) törmää nykyisin varmimmin Tampereella.

Seuralegenda Jari Anttilaan (keskellä) törmää nykyisin varmimmin Tampereella.

Liiton sarjoissa kaiken mahdollisen jo saavuttanut ja lukuisia mestaruuksia voittanut River Rats jatkaa tulevalla kaudella siis pelkästään hallisarjassa. Toistuvasti lähes kaksi tuntia kestäneitä otteluita pelannut ja lukuisia punaisia kortteja saaneen ryhmän siirrosta hallisarjaan oli tyytyväinen koko Salibandyliitto.

Kokoonpanosta on viime kauden jälkeen jo varmuudella poistunut pelaajia ja muutamista yritetään vielä päästä eroon ennen kauden alkua. Keväällä jo vietettiin kahden pelaajan jäähyväisottelua, jossa Timo Leiniö ja Jaakko Satopää ripustivat ”hokkarit” naulaan. Timo aloitti lääkärin kehotuksesta kilpapyöräilyn ja Jaakko ryhtyi Forssan raviradan uudeksi toimariksi Jari Isometsän tilalle. Näiden lisäksi joukkueesta poistui myös Miika Koivula, joka aloitti esteratsastuksen.

Lähes varmaksi lähtijäksi lasketaan myös Ville Suntio, joka sai kutsun Toronto Marliesin harjoitusleirille. Jokavuotiseen tapaan myös Mikko Merranti arpoo muiden harrastustensa keskellä riittääkö aika enää hallisarjan peluulle. Viimeisimmän tiedon mukaan tänä vuonna 60-vuotta täyttänyt maalivahtilupaus panostaa karaokenjuontofirmaansa ja katsoo sen jälkeen mihin aika riittää. Edellä mainittujen liehulettien lisäksi joukkueen suurimpana arpojana jo pitkään toiminut Heikki Järvinen on koko kesän ajan yrittänyt varata lääkärille aikaa – siinä kuitenkaan onnistumatta. Länsirannikon loukkaantumisherkin pelaaja jättäisi lopettaessaan suuren loven joukkueen alivoimapelaamiseen.

Näiden lisäksi huhujen kohteena on myös ollut maalivahti Ricky Wiklund, jota rahaseuranakin tunnettu FBT Blue Flames on yrittänyt houkutella riveihinsä. Vastapalveluksena siirrosta Flames on luvannut kustantaa River Ratsin tulevan hallisarjakauden.

Pari viikkoa sitten käynnistyneellä harjoitusleirillä on jälleen esiintynyt uusia kasvoja, joista on tarkoitus löytää korvaajat lähtijöille. Lähimpänä pelipaikkaa tällä hetkellä on puolustaja Mika Paasi, jonka uran toistaiseksi kovin meriitti on Mikko Merrannin fb-kaveruus.

Itkuvirret Turun Caribian salibandykentän lakkauttamisesta ovat jo alkaneet, mutta River Ratsilla on onneksi Länsirannikon parhaat harjoitusolosuhteet. Koko kesän lyseon pelialustaa kunnostanut Rainmaker on luonut ehkäpä Turun kaikkien aikojen parhaan pelialustan luonnonkauniin Runosmäen laitamille.

Joukkueessa jatkaa myös vuoden verran Mentorinsa opissa ollut (sitä ennen turhaan pelannut) Miro Wasama, joka ei löytänyt uutta joukkuetta liiton sarjoista Länsirannikolta, vaan siirtyi pelaamaan liiton pelit Sodankylän Tiikereihin. Nykyään Miroa kentällä seurattaessa tulee väistämättä mieleen Pavel Buren Florida-ajat.

Palataan taas viimeistään kauden kynnyksellä kun hallisarjan otteluohjelma on valmistunut!

Kohta on taas aika Hassetella!

Kohta on taas aika Hassetella!