River Ratsin taivalta liiton sarjoissa on jäljellä enää kolme ottelua. Noususta ei ole tarvinnut alkusyksyn jälkeen juurikaan spekuloida, kunnes River Rats kaikkien hämmästykseksi voitti helmikuussa kaksi ottelua putkeen ja spekuloinnit noususta alkoivat heti. Maaliskuun ensimmäisessä turnauksessa tuli kuitenkin kaksi kertaa pataan, joten nousuvaara liiton sarjoissa on nyt ohi.

Lauantaina 7.3 pelit siis jatkuivat 5.divarissa kahden ottelun verran. Kokoonpano jälleen eli aamun aikana ja aamun ensimmäisen ottelun alkaessa River Ratsilla oli asettaa penkille ainoastaan yksi vaihtopelaaja. Osa oli taas nauttinut taikajuomia edeltävänä iltana, eikä näin ollen ehtinyt vielä aamupeliin. Päivän jälkimmäisessä ottelussa sen sijaan unisemmatkin pelaajat olivat heränneet talviuniltaan ja vaihtopenkille oli asettaa jopa kolme vaihturia.

Ensimmäisessä pelissä kohdattiin sarjan kärkipäässä viihtyvä nimihirviö SBS KY-Sport. Avauserässä molemmat joukkueet maalasivat kertaalleen. 11 tuntia vuorokaudessa nukkuva Joni Sjöström teki isoveljelleen **vanat (nimi sensuroitu) ja vei pallon tämän lavasta ja kävi ampumassa rannarilla ottelun avausmaalin. Erään mahtui siis myöskin Kyrön Ylioppilaiden tasoitusmaali.

River Rats - narikka (Kuva: River Rats)

River Rats – narikka (Kuva: River Rats)

Toisessa erässä nähtiin runsaasti lisäosumia. Kukaan ei enää muista minkälainen Simo Pilpolan tekemä osuma oli, mutta siitäkin huolimatta ”Rakastelija-Simo” ampui kauden viidennen häkkinsä. Toisessa erässä myös Joni Sjöström osui ottelussa toistamiseen, kun suoraan vaparista lähtenyt laukaus painui takatolpan kautta vastustajan maaliin. Hurjalla pelipäällä ollut ja kaksi edeltävää osumaa syöttänyt Jani ”sipsipussi” Kainulainen onnistui myös legendaarisessa vanhanaikaisessaan. Ja kuin puolivahingossa vastustaja iski toisessa erässä 4 häkkiä ja johti näin ollen ottelua 5-4 kahden erän jälkeen.

Kolmannessa erässä River Ratsin 5-5 tasalukemiin toi jälleen Kainulainen, joka tehtaili siis ottelussa varsin mukavat 2+2 tehopisteet. Maali sai myös katsomossa olleet Paimion Ruoskan pelaajat juhlimaan villisti. Olihan heidänkin tiedossa, että Kake työskentelee heidän kotiseudullaan.

Valitettavasti kuitenkin Kyrön Ylioppilaat Urheilu maalasi vielä yhden kerran ja se olikin sitten ratkaiseva 6-5 voittomaali. Viimeisen puoliminuuttisen aikana River Rats sai pallon vielä tolppaan ja maaliviivalle saakka, mutta ei valitettavasti maaliin saakka. Näin ollen tämän kauden pisin voittoputki mureni palasiksi.

Päivän toisessa ottelussa River Rats kohtasi Paraisten PIFFIN. Ottelusta muodostui todella tiukka ja tasainen vääntö, jonka vastustaja kuitenkin voitti niukimmalla mahdollisella tavalla 1-0. Hyvä taistelu ja loppuun asti aktiivinen viisikkopuolustus ei valitettavasti kauden parhaasta esityksestä huolimatta tällä kertaa riittänyt pisteisiin saakka.

5.divaria on jäljellä (onneksi) enää kolme ottelua ja ehkä odotetuin näistä on kauden viimeinen ottelu TSP:tä vastaan. Tuo joukkue, joka kuulemma osaa tarvittaessa hiljentää vastustajat.

Jos nousuvaara liiton sarjoissa on ohitse, niin sitä se ei todellakaan ole hallisarjassa. Hallisarjan runkosarjaa on jäljellä vielä neljä ottelua ja Länsirannikon kaunein seura on edelleen tahtomattaankin sarjan piikkipaikalla. Sarjasijoitusta ei muuttanut edes toissa viikonlopun sopupeli, jossa SaPeLin annettiin ottaa pisteet varsin miehekkäällä tavalla. Hallisarja kuitenkin jatkuu tulevana sunnuntaina, jolloin pelit ovat Jokirotille lähes täydelliseen aikaan klo 9 ja 11.

 

Kevään odotetut jälkipelit lähestyvät taas. (Kuva: River Rats)

Kevään odotetut jälkipelit lähestyvät taas. (Kuva: River Rats)