Nyt se sitten loppuu. Sunnuntaina käydään vihoviimeiset 5.divariottelut River Ratsin osalta. Pelipaikkana Parainen ja joukkue lähtee jälleen tuttuun tapaansa todella siipirikkoisena matkaan. Lauantaina puolestaan paketoidaan kasaan hallisarjan päätöspelit. Kausi siis todellakin loppuu tähän viikonloppuun!

Hallisarjassa on viime ajat yritetty välttää voittoja ja siinä on viimeiset kolme ottelua hyvin onnistuttukin. Siitäkin huolimatta liian hyvän syyskauden pelannut River Rats majailee sarjataulukossa edelleen toisella sijalla, joka valitettavasti oikeuttaa nousukarsintapeliin. Siihen, eikä varsinkaan suoraan nousuun ole juurikaan kiinnostusta, joten mielenkiintoiseksi taktikoimiseksi menee päätösturnauskin. River Ratsilla on kuitenkin käsissään todellinen valttikortti, sillä se pelaa koko sarjan viimeisessä ottelussa.

Näitä poikia kannattaa viikonloppuna tarkkailla. (Kuva: River Rats)

Näitä poikia kannattaa viikonloppuna tarkkailla. (Kuva: River Rats)

Tarkkaile heitä hallisarjassa:

#10 Janne Kujanpää

Huikean hallisarjakauden pelannut ja uskomattomat 29 maalia jo ennen päätöspelejä viimeistellyt Janne on saanut aivan liian vähän huomiota tämän kauden huippuotteistaan. Kaikkien aikojen maaliennätys on jo nyt rikkoontunut ja kaikki uskovat, että se paranee viikonloppuna vielä lisää. Suurin häiriötekijä tällä kaudella on ollut ennen puoltapäivää tapahtuneet herätykset laulavien lintujen toimesta.

 

#44 Jaakko Satopää

Valitettavasti myös Satopään huippukausi hallisarjassa on jäänyt aivan liian vähälle huomiolle. Tähän mennessä tehot 1+8 ja oman piste-ennätyksensä rikkonut Jaakko haaveileekin rikkovansa viimeisissä peleissä 10 tehopisteen rajapyykin. Kaikki hyvä kuitenkin loppuu aikanaan, niin myös Jaakon säbäura, joka tulee päätökseen lauantaina loukkaantumisten ohjaamina. Loistava syy ilmestyä katsomoon lauantaina on tulla todistamaan Satopään jäähyväisottelua hallisarjassa.

Jaakon omat kommentit ennen viimeisiä pelejä:

Hieman haikea olo on kieltämättä. Toivon päivältä hyvää salibandyä ja peli-iloa.

River Ratsin viimeaikaiset otteet hallisarjassa ovat nostaneet monellakin tunteet pintaan. Suurin osa vastustajan joukkueista on jo alkanut spekuloida keskenään River Ratsin mahdollisia sopupelejä ja eräskin vastustaja näytti todelliset tunteensa vasta loppukättelyssä viime turnauksessa, jonka vain tarkkaavaisimmat huomasivat.

Länsirannikon ylimielisin Varapuheenjohtaja Joni Sjöström kommentoi sopupelihuhuja:

– Pitää paikkansa, että meillä ei välttämättä ole kovinkaan suurta hinkua ylöspäin. Joukkueessamme on paljon nuoria lupauksia, jotka eivät välttämättä kestäisi liigassa pelaamisen painetta. Parempi siis heillekin olla täällä vähän taustalla 1.divarissa keräämässä lisää pelikokemusta ennen astumista suuremmille areenoille.

 

Jaakko pelaa viimeiset hallisarjapelinsä lauantaina. (Arkistokuva)

Jaakko pelaa viimeiset hallisarjapelinsä lauantaina. (Arkistokuva)

River Ratsin taival 5.divarissa tulee päättymään sunnuntain pelien jälkeen. Viisi kautta 5.divarissa pelaillut ja joka vuosi sarjanoususta taistellut tai haaveillut Länsirannikon kaunein seura tulee jättämään jäähyväiset Paraisten parkettilattialla. Ei mikään ihannepaikka päättää pelit, eikä varsinkaan FBC TSP:tä vastaan, mutta näillä mennään ja monien pelaajien helpotukseksi kausi eikä varsinkaan liiton pelit enää tämän jälkeen tule jatkumaan.

Kuumia kysymyksiä on kuitenkin jälleen paljon noussut esille kuluvan viikon aikana. Melko jäisesti koko kauden esiintynyt River Rats onkin nostattanut esille kysymyksiä Golf-virran mahdollisesti pysähtymisestä. Huhujen mukaan River Ratsin viikonlopun esityksillä tulee olemaan suuri vaikutus Golf-virran tulevaisuuteen. Entä nähdäänkö Paraisten yläpuolella sunnuntai-iltana Ufoja vai ei, sekin jää nähtäväksi. Yleensä Ufot ovat löytäneet tiensä paikalle katastrofien sattuessa.

River Ratsin ympärillä on ollut myös melkoinen kuhina koskien päätösturnauksen kokoonpanoa. Tällä hetkellä tilanne näyttää siltä, että matkaan lähtee parhaassakin tapauksessa vain kaksi vaihtopelaajaa. Mitään suurempaa hätää ei pitäisi silti olla, sillä mukaan lähtee Vuoden Rieskalähde-pelaajaksi todennäköisesti valittava Heikki ”Hasse” Järvinen. Tämän kauden pörssivoitossa vahvasti kiinni oleva Jani ”Marko” Kainulainen kantaa suurta vastuuta joukkueen maalinteosta myös Paraisten turnauksessa. Neuvottelut ovat yhä myös käynnissä tuulennopean Marko Kujanpään osallistumisesta peleihin. Maalivahtitilanne on myös kutkuttavasti levällään Mattssonin Tommin ollessa poissa viikon treeneistä loukkaantumisen takia.

Näistä herroista ainakin puolet nähdään sunnuntaina Paraisilla. (Kuva: River Rats)

Näistä herroista ainakin puolet nähdään sunnuntaina Paraisilla. (Kuva: River Rats)

Joni Sjöström kommentoi 5.divaripelien päättymistä:

Harmittavia tappioita on tullut viime peleissä. Sarjakärki Naantalille hävittiin hyvän esityksen päätteeksi ja edellisessä turnauksessa hävisimme niukimmalla mahdollisella tavalla 1-0. Nyt se kuitenkin sitten todellakin loppuu ja meikäläisenkin on aika lähteä viettämään kesälomaa. Ehkä se suurin ikävä näitä pelejä koskien iskee sitten todenteolla vasta myöhemmin.

River Ratsin pelaajat tulevatkin olemaan siirtomarkkinoiden kuumimmat nimet ensi kesänä vapauduttuaan nyt muiden joukkueiden käyttöön. Taistelu ensi kesän varausvuoroista on jo alkanut!